Pénztárgépügy: sporttárs a beszállítók között

Vágólapra másolva!
Az adóhatóság informatikai elnökhelyettese egy sportrepülőben ül annak a cégnek az egyik tulajdonosával, amelyik a pénztárgépek és a NAV közötti kommunikációhoz kulcsfontosságú eszközöket szállít.
Vágólapra másolva!

Vágújhelyi Ferenc és Hauser Gábor jó ideje egy kevesek által űzött, igen szép, de annál költségesebb sportnak hódol: együtt repülnek a ralirepülő-bajnokságban - írja a Népszabadság. Vagyis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai elnökhelyettese és a Mobil Adat Kft. egyik résztulajdonosa közelről ismeri egymást, egy csapatot alkotnak a kisgépes repülésben.

A Mobil Adat Kft. szállítja az új pénztárgépekhez azokat a SIM-kártyákat, amelyek segítségével a berendezések kommunikálni tudnak az adóhatóság rendszerével - ez az új gépekkel szemben szeptembertől támasztott egyik legfőbb követelmény.

A Mobil Adat a lap szerint akkor tűnt fel a piacon, amikor a kommunikációs szabványokat meghatározó rendelet megszületett. A szállított SIM-kártyákat be kell forrasztani a pénztárgépekbe, vagyis onnan eltávolítani, lecserélni nem lehet őket.