A békemenetes CÖF feljelentést tett a devizahitelek miatt

devizahitel, lakáshitel, hitelkárosultak, Tüntetők és rendőrök Orbán Viktor miniszterelnök házának közelében
Vágólapra másolva!
A devizahitelezés üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás a kormánnyal jó viszonyt ápoló Civil Összefogás Fórum szerint, a szervezet ezért az ügyészséghez fordult. A kormány is épp most akarja a devizahitelesek egy részét, a lakáscélú hitel miatt eladósodottakat megmenteni.
Vágólapra másolva!

Csalás miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a devizaalapú hitelezés ügyében a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a Legfőbb Ügyészségen - mondta el Csizmadia László, a kormánnyal jó viszonyt ápoló CÖF alapítója és szóvivője, a CÖKA elnöke. A CÖF a kormány mellett tüntető Békemenet egyik fő szervezője is, és a mögött a plakátkampány mögött is ők állnak, amelyben Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferenc volt kormányfőket igyekeztek összemosni és az ország bajaiért hibáztatni. A CÖF épp az egyetlen civil szervezet, amelyiknek a véleményét kikérte a nemzetgazdasági tárca a devizahitelesek újabb, készülő mentőcsomagjának ügyében - emiatt más civil szervezetek, főként a devizaadósokat tömörítők, mérgesek is.

A CÖF-CÖKA, közleménye szerint, a devizahitelesek kérésére fordult az ügyészséghez, mert álláspontjuk szerint üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalásról van szó, amely sok kárt okozott a devizahiteleseknek és a magyar gazdaságnak egyaránt. A civil szervezetek a héten juttatták el a Legfőbb Ügyészséghez feljelentésüket, amelyben sürgős eljárást kértek.

Csizmadia László szerint az igazságszolgáltatásnak mihamarabb ítéletet kell hoznia a devizaalapú szerződések semmisségéről. Elvárása szerint el kell számolni a bankokkal, a kormánytól pedig azt várják, hogy gyors intézkedéssel, akár törvényalkotással is mentse meg azokat a devizahiteleseket, akiknek a feje fölül el akarják vinni otthonukat. A kormánytól átmeneti intézkedést várnak, hiszen a bírósági ítéletek egy végső elszámolást tesznek majd lehetővé - vélekedett a CÖF szóvivője.

A devizahitelek ügyében jövő héten szerdán tárgyalnak a CÖF-ösök Patai Mihállyal, a bankszövetség elnökével.

A kormány és a bankszövetség egyeztetése is a jövő héten esedékes, és lényegében két forgatókönyv képzelhető el.