10 Minimalista KKV-weboldal, amiről nem tudod levenni a szemed

Kisvállalkozások minimalista weboldallal
Vágólapra másolva!
A weboldalad dizájnja a legtöbb ügyfeled számára az első dolog, amit a cégedből meglát. Sokan azon igyekeznek, hogy ez a felület minél díszesebb, „dizájnosabb” legyen, hiszen úgy gondolják, hogy a vállalatukat egy izgő-mozgó, hullámzó, villogó oldal teszi majd emlékezetessé. A valóság azonban az, hogy a mai ingergazdag környezetben és információáradatban a kevesebb több: a túlságosan sok részlet ugyanis pont a lényegről tereli el a látogató figyelmét. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány nemzetközi példát a minimalista, mégis gyönyörű dizájnú weboldalakra.
Vágólapra másolva!

Fontsmith

A betűtípusokat tervező Fontsmith cég a vállalat fennállásának tizedik évfordulójára készítette el a http://www.10yearsintype.com weboldalt. Az oldal a felépítésében, a színeiben és a használatában is a minimalista értékeket tartja szem előtt.

Fontsmith

Roy Barber

A szabadúszó dizájnerként és webfejlesztőként dolgozó Roy Barber az ingyenesen letölthető Wordpress blogmotorra építette az oldalát egyetlen szín, és egy nagyon egyszerű, áttekinthető oldalszerkezet felhasználásával.

Roy Barber

Bake

Nem csak dizájnerek élnek a minimalista stílus eszközeivel. A Charleston pékség például fekete-fehérben készített ínycsiklandó, mégis egyszerű és áttekinthető weboldalt. A narancssárga gomb az oldal alján hatékonyan „invitálja” és egyben irányítja is a webszájt látogatóit.

Kisvállalkozások minimalista weboldallal

Soup

A rendezvényszervezéssel és kommunikációval foglalkozó olasz Soup ügynökségnek csak a neve utal a gasztronómiára. A weboldaluk rendhagyó színkombinációt, de nagyon visszafogott struktúrát használ arra, hogy a cégről alkotott első benyomásunk emlékezetes legyen.

Soup

Beckin

A bel- és kültéri bútorokat tervező Beckin Design a weboldalát is skandináv letisztultsággal és praktikummal építette fel. A monokróm hatás kiemeli a letisztult szerkezetet, és könnyedén áttekinthetővé teszi az egész weboldalt.

Beckin

Nicola Potts

A vezetői képzéssel, szervezetfejlesztéssel és executive coachinggal foglalkozó Nicola Potts szinte a képek teljes mellőzésével, kizárólag a tipográfiával játszva épített magának weboldalt. Az eredmény, egy áttekinthető szájt, ami jól vezeti a látogató szemét, segítve abban, hogy rögtön a lényeget tudja kiemelni és magával vinni.

Kisvállalkozások minimalista weboldallal

Appex

A mobilalkalmazásokat fejlesztő norvég Appex cég egy életlen háttérképpel emeli ki az előtér szövegeit, ügyesen irányítva az oldal látogatóit a szájt lényeges tartalmai felé.

Kisvállalkozások minimalista weboldallal

Hanzell

A bortermeléssel foglalkozó kaliforniai Hanzell birtok egy virtuális rézkarccal idézi meg azt a rusztikus környezetet, ami a webes világban teljesen egyedi arculatot kölcsönöz a vállalkozásnak. A felső menüsor és az egyetlen, nagy háttérkép áttekinthető, letisztult struktúrát eredményez, az oldal színei a rusztikus hatást erősítik.

Hanzell

Styiens

A zenekiadással foglalkozó francia Styiens a zenével komolyan foglalkozók számára máig óriási jelentőségű bakelit lemezből készített vizuális elemet. Az oldal jellegzetes színe a végletekig leegyszerűsített szerkezet ellenére is emlékezetes, egyedi hatást kelt.

Styiens

Aa.

A nevében is minimalist Aa. kreatív ügynökség (a név az alapító Aaron R. Dominguez nevének kezdőbetűire utal) a munkáiban ugyanúgy a letisztult egyszerűséget tekintette alapértéknek, mint a saját weboldala elkészítésekor. A szürke különböző árnyalataival operáló oldal kiegyensúlyozott, harmonikus hatást kelt, mégis megkülönböztethető, egyedi arculattal ruházza fel a céget.

Aa.