A guru bízik az amerikai egészségügyben

Vágólapra másolva!
Nem rendült meg a legendás befektető, Warren Buffett bizalma a DaVita egészségügyi cégben, miután az USA a vesedialízisre adott támogatások csökkentését jelentette be. Sőt, a Berkshire Hathaway bizalma jeléül újabb, közel 640 ezres pakkot vásárolt az egészségügyi vállalatban, amivel már 14,8 százalékra növelte részesedését.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, visszatért egyik korábbi kedvencéhez a legendás befektető, Warren Buffett, aki a múlthéten jelentette be, hogy közel 640 ezer DaVita részvényt vásárolt. Buffett alapja, a Berkshire Hathaway 73,4 millió dollárt fizetett a részvényekért, melyek átlagos vételi ára így 114,8 dollár környékén volt. Ezzel Buffett már 15,6 millió részvény birtokosa, és így 14,8 százalékos részesedéssel rendelkezik az egészségügyi cégben, amivel a legnagyobb szereplőnek számít.

Forrás: Investor.hu

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Buffett tavaly vásárolt komoly pakkot az egészségügyi vállalatban, bár részesedése az óta valamelyest csökkent. Az elmúlt hetekben látott gyengélkedés a részvénypiacon viszont feltehetően felkeltette a befektető figyelmét, aki így több mint 10 százalékkal olcsóbban jutott hozzá a papírokhoz, mintha azt 2-3 héttel korábban tette volna.

Érdemes azonban azt is kiemelni, hogy a gyenge teljesítmény hátterében az áll, hogy a vesedialízisre kapott támogatások összege, az ún. "Medicare" program keretében csökkent az USA-ban, amivel így a vásárlók számára gyakorlatilag drágábbá váltak a DaVita termékei és szolgáltatásai. Az alacsonyabb keresletet pedig a befektetők is beárazták az utóbbi napokban a részvénybe. Buffett erősebb szerepvállalása viszont pozitívumnak számít, tekintve a legendás befektető piaci múltját. Az árfolyam ennek ellenére nem sokat mozdult a bejelentés óta, amiben annak is szerepe lehet, hogy a megvásárolt részvények a teljes kibocsátott mennyiségnek csupán 0,6 százalékát teszik ki.

A DaVita Healthcare Partners árfolyama (NYSE)

Forrás: Investor.hu