Eddig tartott a forint ereje

Vágólapra másolva!
Kellemes kis erősödéssel indította a hetet a forint, egyre közelebb kapaszkodva a kulcsfontosságú szintekhez. Akár már a héten kiderülhet, tényleg nem tud-e 290 alá erősödni a forint, vagy sikerül még a betonbiztos szinteket is áttörni. Ma mindenesetre felpattant a támaszokról, letörölve a délelőtti erősödést.
Vágólapra másolva!

13:30 - Oda lett az erősödés

Olyannyira szolídra sikerült a délelőtti erősödése a forintnak, hogy mostanra teljesen el is tűnt, 292,3 körül mozognak az eurójegyzések. Egyelőre úgy tűnik tehát, hogy a masszív szintek 290-291 között tényleg működnek az euró-forint árfolyam grafikonján, hiszen innen pattant fel az árfolyam (lentebb megtalálható a részletesebb technikai elemzés is). A forint elmúlt órákban mutatott gyengüléséhez talán hozzájárult Matolcsy György kommunikációs manővere is, hiszen a jegybankelnök az IMF vezetőjénél kezdeményezte a szervezet budapesti irodájának bezárását, és mintegy mellékesen elhintette, hogy idő előtt, idén év végéig törlesztenénk a még fennálló tartozást (aminek nagy részét a Portfolio.hu számításai szerint egyébként is idén kellett volna kifizetni).

Az euró-forint árfolyam alakulása az elmúlt napokban

Forrás: Investor.hu

10:48 - Reggel még minden olyan szép

Az erősödéssel kacérkodik hétfő délelőtt a forint, reggel már 291 közelébe süllyedtek az euró-forint jegyzések a péntek esti 292 közeli szintekről, bár mostanra vissza is pattantak 291,7 közelébe. Nagy zsizsegés nincs a piacon, de az általános optimista hangulat és a pozitív nyitás az európai tőzsdéken megteszi a hatását a forint piacán is.

Az euró-forint árfolyam alakulása az elmúlt napokban

Forrás: Investor.hu

A középtávú kilátások a technikai kép alapján már nem ennyire egyértelműen pozitívak a forint számára, hiszen igen erőteljes támaszokhoz kúszik egyre közelebb és közelebb az euróárfolyam. Valamivel a jelenlegi szintek alatt, 290 körül húzódik egy több korábbi csúcs és mélypont által kijelölt támasz, amit az 50 napos mozgóátlag is erősít, sőt, a közelben található a középtávú emelkedő trendvonal is.

Ahogy pénteki elemzésünkben írtuk, ezek a szintek jó eséllyel megfogják az elmúlt napokban látott folyamatos erősödést (legalábbis átmenetileg), főként ha a hosszabb távra vonatkozó fundamentális tényezőkkel is kiegészítjük a képet, bár korai lenne kijelenteni, hogy végleg derékba törik majd a pozitív tendenciát. Akár már a héten választ kaphatunk a nagy kérdésre, érdemes lesz figyelni a forint piacát.

Az euró-forint árfolyam alakulása

Forrás: Investor.hu