Vágólapra másolva!
Elmszomorító teljesítményt nyújtott ezidáig a héten az OTP, ráadásul a régiós szektortársakat figyelembe véve is markáns alulteljesítés látható. A befektetők azonban mégis bizakodhatnak, hiszen a bankpapír árfolyama kulcsszintek közelébe esett vissza, melyek jó eséllyel állíthatják meg a további lejtmenetet.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban jókora zuhanáson van túl az OTP, a hétfő óta közel 10 százalékot bukó bankpapír a nagy régiós versenytársakhoz képest jócskán leszakadt. Rajta kívül még az Erstétől láthattunk kisebb mínuszt, míg a Raiffeisen és a lengyel PKO egyaránt pluszos teljesítményt tud felmutatni. Bizonyára sok befektetőt árgus szemekkel figyeli, hogy meddig eshet még az OTP. Erre kerestük mi is a választ.

Forrás: Origo

A bankpapír napi grafikonját nézve az árfolyam egy markáns támaszhoz ért el, ami ráadásul nem is egyelemű, hiszen a 4400-4600 forintos sávban húzódik a 2011 óta tartó emelkedő trendvonal, valamint a 200 napos mozgóátlag is. Külön-külön is erős szintnek számítanának, nem hogy együttvéve. Így a jelenlegi szintek akár jó beszállót is eredményezhetnek, optimista esetben nincs kizárva, hogy ismét 5300 forintig pattanjon az árfolyam.

Az OTP napi grafikonja

Forrás: Origo

Ráadásul hosszabb távon is impozáns képet fest az OTP. A heti chartot figyelembe véve a bankpapír árfolyama idén előbb kitört a szimmetrikus háromszögből, melyet később vissza is tesztelt. Most úgy néz ki, hogy egy újabb visszateszttel állunk szemben. Ha ezt sikeresen abszolválja, akkor az újabb lendületet is kölcsönözhet az OTP-nek. Ellenkező esetben egy igen negatív jelzést kapnánk, mind a hosszabb, mind a rövidebb távú grafikont figyelembe véve.

Az OTP heti grafikonja

Forrás: Origo