Magasabbra szállt a Boeing profitja

Vágólapra másolva!
Szép profitnövekedésről számolt be a Boeing a második negyedévben, miután sikerült 40 milliárd dollárnyi új megrendelést is elnyernie a társaságnak. Szintén pozitívum, hogy az idei évre vonatkozólag is növelte eredményvárakozásait a cég, úgy tűnik, a Dreamliner 787-esének kálváriája már nem látszik meg a társaság számin.
Vágólapra másolva!

Sikerült pozitív meglepetéssel szolgálnia a Boeingnek, ugyanis mind árbevétel, mind pedig egy részvényre jutó profit (EPS) alapon a vártnál jobb eredményről számolt be második negyedévére vonatkozóan. Fokozva a részvényesek örömét, még a teljes évre vonatkozó profit kilátásain is javított a vállalat, kissé feljebb húzva az EPS-re áprilisban adott prognózisát.

Forrás: investor.hu

A Boeing ráadásul nem fog unatkozni az elkövetkezendő években sem, hiszen 40 milliárd dollárnyi új gép megrendelést nyert el a negyedévben, amivel az elvégzésre váró munkái rekordnagyságú, 410 milliárd dollár értékűre híztak.

A kereskedelmi repülőgépek piacán tovább tudták erősíteni vezető pozíciójukat, köszönhetően többek között új, 787-10-es modelljük sikeres bevezetésének, olvasható a társaság közleményében. De három népszerű repülőgépük összeszerelésének gyorsítása is hozzájárult ahhoz, hogy több gépet tudjanak leszállítani az időszakban.

Forrás: investor.hu

Habár miután januárban földre kényszerítették a hatóságok a 787-es Dreamliner gépeket, az akkumulátorral kapcsolatos hibák miatt, a megrendelések is visszaestek ebből a típusból, viszont miután májustól már újra szárnyalhattak a gépek a hibák elhárítása után, visszatért irántuk a bizalom. Így az első negyedévben leszállított 1 darab után a június végén záródó három hónapos időszakban már 16 darabot tudtak átadni.

A hónap elején nagy zuhanással reagált a Boeing árfolyama ara a hírre, hogy a Heathrow reptéren kigyulladt egy Dreamliner 787-es, de miután kiderült, hogy nem a Boeing akkumulátorhibája miatt ütött ki tűz a gépen, hanem a Honeywell által gyártott vészhelyzetjelző okozta a problémát, vissza is korrigált az árfolyam. Ez valószínűleg nemcsak a befektetőknek, hanem a Boeingnek is megnyugtató lehetett, hiszen így nem kell leállítaniuk a 787-es gyártását.

Forrás: investor.hu

A Boeing védelmi szegmensének bevétele azonban 4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, mivel a cég is megszenvedi az amerikai költségvetési kiadások csökkentését, hiszen ennek következtében a Pentagon is kevesebbet költhet. Ellenben az űrkutatási és biztonsági üzletág eredménye lényegében a tavalyival megegyező szintre hozta a nem kereskedelmi divízió árbevételét.

A Boeing árfolyama (NYSE)

Forrás: investor.hu