Érvényes a devizahitel-szerződés - Pattan az OTP

Vágólapra másolva!
A bankok számára kedvező ítéletet hozott ma a Kúria a devizahitelesek precedensértékű perében, az OTP tekintélyes ugrással reagált az egyébként is pozitív tőzsdei hangulat közepette.
Vágólapra másolva!

A bankoknak, és főként a perben közvetlenül érintett OTP-nek kedvez a Kúria precedensértékű ítélete, amit ma kora délután ismertettek. A testület szerint nem semmis a devizahitelszerződés még úgy sem, hogy a deviza vételi és eladási árfolyam közötti különbség okozta költség nem volt tisztázva a szerződésben (az ítéletről bővebben nagytestvérünk, az Origo számolt be, érdemes elolvasni). Ezzel összefüggésben lehet, hogy az egész nap ütemesen emelkedő OTP az ítélehirdetés előtti és alatti percekben nagy forgalommal újabb ugrást tudott bemutatni, és több mint 3 százalékos emelkedéssel újabb napi csúcsra emelkedett 4800 forint közelében.

Az OTP árfolyama (forint)

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Az OTP ezzel folytatja menetelését, miután szinte mértani pontossággal pattant fel az emelkedő trendvonal és a 200 napos mozgóátlag kettőséről júniusban. Igazán kritikus helyzetbe akkor kerülne a bankpapír, ha ismét a 4450 forint környéki támaszokra kellene hagyatkoznia, ezek letörése ugyani tartósabb lejtemenetet nyithatna meg. Egyelőre ez nem fenyeget, a hét eleji negatív hangulat sem nyomta nagyon mélyre az árfolyamot, a mai megindulással pedig úgy tűnik, akár még a héten megkísérelheti áttörni a 4800 forintos kerek szintet, amit az 50 napos mozgóátlag is erősít 4835 forint környékén.

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Érdemes kiemelni, hogy a Kúria döntésével párhuzamosan zajlott Mario Draghi sajtótájékoztatója, ahol az EKB várható kamatcsökkentéséről is szó esett, amire a DAX és az euró-dollár is nagy mozgással reagált, így a devizahiteles döntés mellett az európai folyamatok is jelentősen közrejátszhattak az OTP nagy lendületében. Nehéz lenne szétválasztani a két hatást, de mindenesetre szépen egybeestek a kedvező hírek.