Goldman: Nem érdemes temetni az Erstét

Vágólapra másolva!
Nagy emelkedésben az osztrák Erste Bank árfolyama, miután a Goldman Sachs elemzője szerint két éven belül akár háromszorosára is nőhet a profit a banknál. Az elemző 30 euróra emelte célárát, továbbra is vételre ajánlja a bankpapírt, mivel számos kedvező hatás érvényesülhet a következő években.
Vágólapra másolva!

Nagy szárnyalásba kezdett az Erste árfolyama, miután a Goldman Sachs elemzője szerint a befektetők jelentősen alulértékelik a bank növekedési kilátásait. Az osztrák bank árfolyama egyből 3,7 százalékos pluszba kapcsolt, miután a Goldman Sachs elemzője valamelyest emelt a pár héttel ezelőtti 29,84 eurós célárán 30 euróra.

Ahogyan az elemző fogalmaz, "a jelenlegi profitabilitás és az menedzsment törekvéseit a bank átstrukturálásával kapcsolatban tévesen értékeli a piac", majd hozzátette az elemző, hogy véleményük szerint a profit a háromszorosára is emelkedhet 2015-re.

Az optimizmust azt táplálhatja az elemző szerint, hogy a nagy veszteségeket jelentő ukrán egységet már eladta a bank. További kedvező fejlemény lehet, hogy az elmúlt hetekben végrehajtott 660 millió eurós tőkeemelés következtében nemcsak az állami mentőcsomag egy részét fizetné vissza a bank, hanem pénzügyi helyzetét is stabilizálná.

Ami pedig szintén a kedvező fejlemények között szerepel a Goldman elemzője szerint, hogy a román egységnek az átszervezése is folyamatban van, és az osztrák egységben lévő költségcsökkentések is kedvező hatásúak lehetnek.

A befektetők nagy jelentőséget tulajdonítottak az elemző szavainak, hiszen az árfolyam 21,75 euróig ment, ami több mint 1 hónapos csúcsot jelent.

Az Erste árfolyama (Bécs)

Forrás: Origo