Ezer milliárd dollárt költöttek Visával

Vágólapra másolva!
Bevétel és profit soron is sikerült az elemzői konszenzushoz képest jobb eredményt ért el a világ bankkártya hálózatával rendelkező Visa. A részvényesek örülhetnek annak is, hogy újabb, 1,5 milliárd dolláros részvény visszavásárlást jelentett be a társaság. A papír 190 dollár fölött mozog.
Vágólapra másolva!

A június végén záródó negyedév során 1,23 milliárd dolláros nettó profitot, azaz részvényenként 1,88 dolláros eredményt ért el a bankkártya-kibocsátó Visa. A társaság az előző évi, papíronkénti 2,74 dolláros (1,84 milliárd dollár) veszteséghez képest és az elemzői konszenzusban szereplő 1,8 dolláros értékhez képest is jobb negyedévet zárt. Igaz, tavaly pereskedés miatt kellett egy nagyobb összeget kifizetnie a vállalatnak. Ettől függetlenül tisztított szinten 16 százalékos profitnövekedés látható a vállalatnál.

A második negyedév (a Visa-nál harmadik pénzügyi negyedév) során 17 százalékkal, 3 milliárd dollárra nőtt az árbevétel, a 2,89 milliárd dolláros elemzői konszenzust túlszárnyalva.

forrás: Investor.hu

A vállalat közleménye szerint 13 százalékkal nőtt éves szinten a Visa kártyákkal végrehajtott tranzakciók nagysága és 1,09 ezer milliárd dollárt tett ki a negyedév során. Összesen 15 milliárd ügyletet hajtottak végre, ami 14 százalékos növekedésnek felel meg, a határon túli költések viszont 11 százalékot híztak. A vállalat a növekedést elsősorban az amerikai fogyasztóknak köszönheti.

Forrás: Origo

Megerősítette a célokat a menedzsment

A menedzsment közleménye szerint 13 százalékkal nőhet éves szinten a vállalat árbevétele 2013-ban, míg az egy részvényre jutó nyereség 20 százalékot hízhat, ami megegyezik a korábbi jóslatokkal.

A társaság vezérigazgatója megnyugtatta a kedélyeket az EU által tervezett bankkártyás tranzakciós díjak csökkentése miatt, mivel csak olyan esetben korlátozzák a maximális díjakat, ha a kibocsátó és a felhasználó is európai. Továbbá főként a Visa Europe teljesítményére lehet negatív hatással, ami a Reuters szerint 3000 európai bank tulajdonában van.

Hálás cég a Visa

A Visa a negyedév során 981 millió dollár értékben vásárolt vissza részvényeket 176,75 dolláros átlagáron és további jó hír a tulajdonosoknak, hogy még 1,5 milliárd dollárt költenének saját részvények vásárlására jövő júliusig. 2008 óta a Visa összesen 15 milliárd dollárt juttatott vissza a tulajdonosoknak osztalék és részvény visszavásárlás formájában.

A Visa részvénye 191 dollár fölé ugrott a gyorsjelentés után és idén már 23 százalékos pluszt kapart össze túlteljesítve az S&P 500 indexet.
Július elején írtunk technikai elemzést a Visa részvényéről és úgy fest, a jó jelentés után a 200 dolláros lélektani szint felé veszi az irányt.

Visa napi grafikon (NYSE)

forrás: Investor.hu