Egyre közelebb a Dell felvásárlásához az alapító

Vágólapra másolva!
A Dell alapítójának felvásárlási ajánlatát javasolja elfogadásra a Dell részvényeseinek a világ legnagyobb tanácsadócége az ISS. Emiatt vélhetően az alapító ajánlatát fogják elfogadni a Dell részvényesei a július 18-án esedékes közgyűlésen, ami után végérvényesen lezárulhat a hónapok óta tartó felvásárlási csata.
Vágólapra másolva!

Az alapító Michael Dell és szövetségesének, a Silver Lake Management felvásárlási ajánlatát javasolják elfogadásra az ISS tanácsadócég döntéshozói. Az ISS szerint az alapító 13,65 dolláros részvényenkénti ajánlata legelfogadhatóbb a tulajdonosok számára.

Ezzel végérvényesen eldőlhetett, hogy Michael Dell szerzi meg a róla elnevezett számítógépgyártót, és végleg lezárul a hónapok óta tartó felvásárlási történet. A Dell részvényesei ugyanis nagy valószínűséggel a világ legnagyobb tanácsadócégének számító ISS tanácsát fogják megfogadni, és támogatni fogják Dell ajánlatát a július 18-án összeülő közgyűlésen.

Így pedig hoppon maradhat Carl Icahn, aki néhány tulajdonostársával minden erejével próbálja megakadályozni a Dell felvásárlását, és tőzsdéről való kivezetését. Múlt héten 5,2 milliárd dolláros hitelkeretet szerzett, hogy így állítsa maga mellé a Dell részvényeseit.

Michael Dellnek pedig vélhetően nem lesz szüksége, hogy finomítson februárban tett ajánlatán, annak ellenére, hogy az utóbbi napokban többszöris lehetett erről hallani. Egyes szakértők szerint az alapítónak emelnie kellene a téten, miután Icahn előállt a milliárdos hitelkerettel.

A befektetők pozitívan értékelhetik a fejleményeket, mivel a Dell részvényei 2,7 százalékos pluszt szedtek össze.

Dell árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo