Beinduló üzletre számítanak a magyar vállalkozások

Vágólapra másolva!
Az előző felméréshez képest bevételből és nyereségből is többet várnak a hazai kkv-k.
Vágólapra másolva!

Jobb eredményekre számítanak a kis- és középvállalkozások, árbevételből és nyereségből is többre számítanak a következő évre, mint a korábbi méréskor - derült ki a K&H Bank kkv bizalmi index kutatásból.

A felmérésben szereplő 500 kkv 5 százalékos árbevétel- és 3 százalékos eredménynövekedésre számít. Tavaly még stagnálás volt jellemző. A K&H kutatásából az derült ki, hogy a középvállalkozások inkább az árbevétel, a mikrovállalkozások pedig az eredmény növekedését várják. Az előző időszakban még csak 1-2,5 százalékos nyereségnövekedést vártak.

A vállalkozások több mint fele (54 százalék) 0-6 százalék közötti árbevétel növekedéssel számol, míg közel minden harmadik cég (30 százalék) 7 százalék feletti árbevétel növekedést valószínűsít. Mindezek mellett 22 százalékról 16 százalékra csökkent azon cégvezetők aránya, akik cégük árbevételének csökkenésével számolnak” – részletezte az eredményeket Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

„A kkv-knál tapasztalt árbevétel és eredményvárakozások jelentős javulásának hátterében feltehetően az áll, hogy már láthatók a fogyasztás beindulásának jelei, és a fogyasztói bizalom is tovább javult” – tette hozzá a kkv szakértő.