Az IKEA használja el a kivágott fák egy százalékát

fakitermelés, fakivágás, IKEA,
Vágólapra másolva!
A Pacific Standard adatai szerint az IKEA használja el a világon kivágott fák 1 százalékát. A svéd óriáscég igyekszik környezetkímélően működni, ez a hatalmas nyersanyagmennyiség azonban nem egy környezetkímélő vállalat benyomását kelti.
Vágólapra másolva!

Az IKEA 2012-ben 17,8 millió köbyard, azaz nagyjából 13,6 millió köbméter fát használt el olcsó bútorainak gyártásához. Ez a mennyiség a világ teljes vágottfa-készletének 1 százaléka.

A svéd bútorgyár tudja, hogy az általa felhasznált nyersanyagok mennyisége alapján az a benyomás alakulhat ki róla, hogy nem kifejezetten környezetbarát cég, próbálja is ellensúlyozni ezt, ezért igyekeznek minél több fát fenntarthatóan és környezetkímélően kezelt és vágott erdőkből beszerezni. Ilyen forrásból származik jelenleg az IKEA bútorok faanyagának negyede, de a cég folyamatosan növelni kívánja ezt az arányt, emellett különböző erdészeti projekteket is támogat.

Ez sem változtat azon a tényen, hogy az IKEA saját fakitermelő cégénél, a világszerte 46 telephelyen 15 ezer embert foglalkoztató Swedwoodnál semmilyen más cég nem vágott ki tavaly több fát.