Akkora iPad jöhet, mint egy ház

Vágólapra másolva!
Pörög a pletykamalom az Apple háza táján, ahogy egyre fogynak a napok a szokásosan a  szeptember-október időszakban várt nagy termékbejelentésekig, úgy kapnak szárnyra hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb pletykák. A 4,3 inches kijelzővel érkező iPhone után most a közel 13 inches kijelzőjű iPad-ről indultak el a találgatások, melyeknek tesztelését még az Apple nagy partnerei is megerősítették.
Vágólapra másolva!

Nagyobb kijelzővel rendelkező iPadeket és iPhone-okat tesztelnek az Apple és partnerei, állítja a Marketwatch a különböző beszállítók által elmondottak alapján. Az Apple partnerei szerint 4 inchnél nagyobb kijelzővel rendelkező iPhone-ok, valamint 13 inchnél valamivel kisebb méretű iPadeket tesztelnek az érintett felek, ám ennél pontosabb információk nem láttak napvilágot.

Mivel jelenleg a 9,7 (iPad), valamint 7,9 (iPad Mini) inches kijelzővel árulja az Apple a táblagépeit, ez egy elég meredek újítás lehetne, nem is beszélve az akár 4,3 inches kijelzővel érkező iPhone 5S-ről, aminek esélyét már egy korábbi cikkben is latolgattuk.

Elsőre akár azt is mondhatnánk, hogy az Apple számára valamilyen szinten racionális döntés lehet több méretben érkező eszközöket készíteni, hiszen hasonló elvet képvisel az okostelefonok és táblagépek piacán hatalmas szereplőnek számító Samsung is. Ahogyan pedig az IDC elemzője, Helen Chiang elmondta a Marketwatchnak, a jövőben a táblagépek számos kijelzővel érkezhetnek majd, a tech cégeknek pedig az lesz a fontos, hogy ugyanolyan felhasználói élményt biztosítsanak az összes méretben.

Ezzel együtt az Apple hagyományosan több stílusú és paraméterrel rendelkező készüléket is tesztel, mielőtt meghozná a végleges verzióról szóló döntést. Feltehetően most sincs ez másképpen, a hatalmas tabletek, és 4,3 inches kijelzővel rendelkező iPhone-ok pedig inkább csak a pletykamalom szülöttei, semmint ténylegesen a boltokba szánt verziók.

Ami biztos, hogy az Apple egyelőre nem reagált a hírekre, és a befektetők sem mutattak érdemi reakciót az új iPhone és iPad méretével kapcsolatos találgatásokra. Feltehetően már a ma piaczárás után érkező gyorsjelentést várják, amivel kapcsolatban meglehetősen pesszimisták az elemzők.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu