Aki fél, az kimarad a buliból

Vágólapra másolva!
Azzal, hogy félnek befektetni pénzüket az amerikai emberek szép nagy hozamról maradnak le, ugyanis a vezető New York-i tőzsdeindexek idén már többször is új csúcsokat döntöttek. A Nationwide Financial felméréséből ugyanis az derül ki, hogy a megkérdezett amerikai emberek több mint 80 százaléka tart egy újabb pénzügyi krízistől, ezért pedig távolmarad a pénzpiacoktól is.
Vágólapra másolva!

Nem túl bölcs döntés az amerikai emberek részéről, hogy félnek befektetni pénzüket, hiszen már idén is több mint 18 százalékot ralizott a két fő New York-i tőzsdeindex, így szép summáról maradtak le, akik nem mertek részvénybe fektetni. Az derül ki a Nationwide Financial legutóbbi felméréséből, hogy félnek az amerikai emberek befektetni pénzüket.

Forrás: investor.hu

A Nationwide a legalább 100 ezer dollár (kb. 22 millió forint) befektethető vagyonnal rendelkező embereket kérdezte meg, akik közül több mint 80 százalék nyilatkozott úgy, hogy félnek egy következő pénzügyi válságtól, és ezért inkább távol maradnak a tőkepiacoktól.

Pedig a 2009 eleji mélységekből például az S&P 500 index (ami az 500 legnagyobb amerikai tőzsdei vállalat teljesítményét tömöríti) már több mint 250 százalékkal (több mint 1000 ponttal) került feljebb. Idén már többször is új rekordot állított fel az S&P, bőven meghaladva a 2007-es szinteket is.

Forrás: investor.hu

Ha állandóan a földbe dugjuk a fejünket azzal nem oldunk meg semmit, csak lemaradunk a részvénypiaci emelkedésről, nyilatkozta Michael Spangler a Nationwide Financial elnöke az InvestmentNews -nak.

Azok az amerikaiak viszont, akik rendszeresen fektetnek be a tőzsdén, idén is régóta nem látott mennyiségben zsákolták a részvényeket januárban és júniusban, legalábbis ez derül ki a Bank of America ügyfeleinek pozícióiból. Ezzel pedig szép hozamot érhettek el, ha jól időzítették vásárlásaikat.

Forrás: investor.hu