Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mit tehetsz a nyári kóma ellen a munkahelyeden?

laptop, meleg, hőség, kánikula, nyár, így védje meg a laptopját, ha nyaralni megy! cikkhez
Vágólapra másolva!
Sok cégvezető tapasztalhatja, hogy a nyáron – különösen, amikor odakint tombol a napsütés, bent pedig vagy a hőségtől, vagy pont a klímától szenvednek az emberek –, a dolgozók kissé kiengednek a munkahelyen, és csökken a produktivitás. Összegyűjtöttünk néhány praktikus, hasznos tanácsot, ami segíthet úrrá lenni a nyári kómán.
Vágólapra másolva!

Rakj rendet magad körül

Nézz körül és találd ki, hogyan növelhetnéd a rendet az irodában: rakj rendet az asztalodban, dobj ki mindent, ami fölöslegesen felhalmozódott a fiókjaidban és a falakat is nézd át. Nem is gondolnád, hogy a rendetlenség (és az ezzel együtt járó kosz) mennyi energiát kivesz belőled – teljesen fölöslegesen.

Rakj rendet a számítógépeden

A rendetlenség nem csak a konkrét tárgyakra, hanem a virtuális zűrzavarra is vonatkozik. Takarítsd ki a postafiókodat, szűrd át a beérkező leveleket, majd ürítsd ki a spam mappát és a kukát. Ugyanígy nekiállhatsz rendszerezni a Dokumentumok könyvtáradat illetve a számítógépeden itt-ott eltárolt fájlok garmadáját. Mivel nyáron a legtöbb cégnél viszonylag kisebb a terhelés, ez a legjobb időszak arra, hogy az IT kollégák segítségét is kérd, ha úgy érzed, aránytalanul belassult a géped.

Tekintsd át a tennivalóid listáját

Készítsd egy 30 és egy 90 napos listát a tennivalóidról és ezek alapján tárgyald meg az aktuálisan futó munkáidra vonatkozó feladataidat. Készíts egy minden témára alkalmazható kérdéslistát, amit azután mellékelhetsz a célok listájához.

Tanulj valamit

Ha már a munka lassan halad, tegyél róla, hogy amikor újra beindul a pörgés, az felkészülten érjen! Keress olyan elemzéseket, híreket, tanfolyamokat, amelyekkel felfrissítheted a szakmai tudásodat. Mindig készíts jegyzeteket, különös tekintettel azokra az ötleteidre, hogy a leírt tudást hogyan tudod a saját karrieredben hasznosítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről