Vízálló táblagéppel veszi fel a harcot a Sony

Vágólapra másolva!
Ultravékony, pillekönnyű, vízálló táblagéppel rukkolt elő nemrég a Sony. Szüksége is lenne az egykor szebb napokat megélt japán gyártónak arra, hogy sikeres legyen új készüléke, mivel sem a táblagépek, sem pedig az okostelefonok piacán nincs a legnagyobb vállalatok között a cég. Habár 5 év után végre újra nyereséges lett a Sony, az leginkább eszközeladásainak és nem jólmenő főtevékenységének volt köszönhető. Idén a részvényárfolyamot a gyengülő jen segítette két éve nem látott magasságokig, azonban a május végi szintekről komolyabbat korrigált vissza a Sony is.
Vágólapra másolva!

Vízálló táblagépével szerezné vissza sok évvel ezelőtt elvesztett vonzerejét a Sony. A legújabb Xperia Tablet Z névre keresztelt androidos táblagép ultra könnyű, ultra vékony is egyben, ezzel teljes mértékben felveszi a versenyt az Apple vagy más androidos készülékekkel. A Bloomberg által elvégzett teszt alapján a gép tényleg működött a víz alatt is, és zuhanyzás közben is lehetett videót nézni.

A Sony új csodamasinája minden tekintetben az egyik legjobb az Android istállóból, azonban ára is ennek megfelelő. Az Xperia 8 gigabyte-os gépét 110 ezer forint körüli áron adják, míg a 16 gigásat 130 ezerért árulják, ami inkább közelebb van az Apple árkategóriájához, mint más androidos készülékekéhez.

Forrás: Sony

A Sony korábbi táblagépes próbálkozásai nem igazán váltották be a hozzáfűzött reményeket, a 2011-ben bemutatott Tablet S-ből és a Tablet P-ből is csak igen keveset adtak el. Tavaly jött ki a vállalat első valóban tisztességes gépe, az Xperia Tablet S, mely az Xperia márka segítségével már jobban is muzsikált. Azonban a legtöbbet értékesítő 5 cég között nincs ott a Sony sem a tabletek, sem pedig az okostelefonok piacán.

A Sonynak szüksége lenne rá, hogy sikeres legyen új tabletje, mert bár a március végén záródó üzleti évében 5 éve először ért el nyereséget a cég, az elsősorban a különböző eszközeladásoknak és nem a jól menő főtevékenységnek volt köszönhető. Alaptevékenységéből származó bevétele igencsak messze van a 2008-as csúcsaihoz képest.

Forrás: Origo

Kulcsszerepe lesz az elektronikai üzletágnak a Sony jövőjében a cég pénzügyi vezetője szerint is. Egyre keményebb piaci körülményekkel kénytelen szembesülni a cég ebben a szegmensben, hiszen csak folyamatos fejlesztésekkel, és gyorsan megújuló készülékekkel lehet talpon maradni az öldöklő versenyben.

Forrás: Origo

A Sony árfolyamát idén elsősorban a folyamatosan gyengülő jen és a japán jegybank pénznyomtatása kapcsán kialakult általános részvénypiaci eufória repítette, azonban azóta a rosszra fordult nemzetközi hangulat visszarántotta a Sony-t is az utoljára 2011 májusában látott szintekről.

A Sony árfolyama (Tokió)

Forrás: Origo