Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Venni érdemes a Richtert az elemző szerint

Vágólapra másolva!
Elkezdte követni a Richtert az Unicredit, az elemző szerint a jelenlegi árszintek mellett a részvényeket venni érdemes. Célként a 41 539 forintos szintet jelölik meg, ahol egyébként az elemzői célárfolyamok átlaga is megtalálható.
Vágólapra másolva!

Olyan tekintetben nem jelent nagy újdonságot az elemzői vélemény, hogy az gyakorlatilag megfelel az átlagos értékítéletnek. Az látszik összességében, hogy az intézményi elemzők a Richterrel kapcsolatban igen optimisták, a jelenlegi árfolyamnál sokkal többre taksálják a papírokat. Ennek az oka igazán egyszerű. Az árfolyam tavaly év végén akkor kezdett elválni a fundamentálisan indokolható szintektől, amikor a Richter kiesett az MSCI EM indexből.

Ez nagyon megviselte a papírt, ami azóta sem igen tudott korábbi önnmagához visszatérni. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy soha nem is fog, hiszen középtávon egy igen erős befektetési sztorit jelenthet a részvény. A fundamentumok erősek, a korábban magas értékeltség is sokat apadt, ráadásul a likviditás javulásával akár az is elképzelhető, hogy hamarosan visszakerül a papír a fontos indexbe.

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről