Sikeres tesztek az Egis dél-koreai partnerénél

Vágólapra másolva!
Sikeres eredményeket ért el a Remsima névre keresztelt készítmény az Európai Gyógyszerfelügyelet vizsgálatain, így a dél-koreai Celltrion szerint már ebben a hónapban engedélyt kaphatnak majd a gyógyszerek forgalmazására. Mivel a hazai Egis a vállalat értékesítése partnere a kelet-közép európai régióban, a kedvező hírek közvetett módon rá is pozitívan hathatnak. Nagy újdonságtartalma mindenesetre nincs a hírnek, hiszen az eredeti tervek is arra vonatkoztak, hogy az Egis már az idei évben elkezdi a készítmény értékesítéseit.
Vágólapra másolva!

Rövid közleményben tájékoztatta befektetőit a dél-koreai Celltrion, a Remsima névre keresztelt biohasonló készítményének vizsgálatairól. Az Európai Gyógyszerfelügyelet egy újabb, végső tesztfázisán sikerült teljesítenie a szernek, így a cég várakozásai szerint még ebben a hónapban megszületik a pozitív döntés a készítmény európai bevezetéséről.

Ez mindenesetre nem feltétlenül jelenti még azt, hogy a Remsima-t azonnal el is kezdhetik értékesíteni a nyugat-európai piacokon, pláne úgy, hogy április végén a termék originális változatára (a Remicade-ra) a Johnson&Johnsonnak sikerült hat hónappal hosszabb, 2015 februárjáig tartó szabadalmi védettséget szereznie.

A Celltrion árfolyama (dél-koreai won)

Azt azonban már eddig is lehetett tudni, hogy nem a nyugat-európai piacokon kezdi el a vállalat első körben a forgalmazást, sokkal inkább Kelet-Közép Európában, az Egis segítségével. Ezekre a piacokra a Remicade-nak nincs szabadalmi védettsége, így itt már az idei évben elindulhat az értékesítési folyamat, ahogy azt korábban a hazai gyógyszergyártó is jelezte.

Az Európai Gyógyszerfelügyelet pozitív döntése emiatt lényegében csak közvetetten hathat pozitívan az Egis megítélésére, bár azzal, hogy a Celltrion-sztori a terveknek megfelelően halad előre, egyre több befektető figyelmét irányíthatja majd rá az abban rejlő potenciálra (amit a jelenlegi részvényárfolyam talán még nem teljes egészében tükröz).

Az Egis árfolyama (forint)

Forrás: [origo]