Cáfolják a spanyolok a közel 100 milliárdos bizniszt

Vágólapra másolva!
Cáfolta a Telefónica szóvivője, hogy az AT&T 93 milliárd dollárért vásárolná fel a spanyol céget. Úgy tűnik, tehát mégsem jön létre a világ legnagyobb telekomcége, hiába hozta fel a pletykát a spanyol El Mundo nevű lap. Az Telefónica árfolyama viszont ettől függetlenül jól teljesít ma, már 3,3 százalékos pluszban jár.
Vágólapra másolva!

Határozottan cáfolta a Telefónica azokat az értesüléseket, miszerint hivatalos felvásárlási ajánlatot kapott volta az AT&T-től. A spanyol cég szóvivője a Reutersnek elmondta, "semmilyen megkeresést nem kaptak az amerikai cégtől".

A pletyka azután kapott szárnyra, hogy a spanyol El Mundo az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva kijelentette, az AT&T 93 milliárd dolláros ajánlatot készül tenni a spanyol telekomcégre. A spanyol lap továbbá azt is megemlítette, hogy a kormány megakadályozta a tranzakciót, mivel a spanyol gazdaság szempontjából kulcsfontosságúnak ítélte a telekomcéget.

Bár a Telefónica cáfolta a híreszteléseket, amennyiben ténylegesen felvásárlásra került volna a sor, azzal a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú telekomcége jött volna létre. Az pedig tény, hogy az AT&T aktívan keresi a felvásárlási lehetőségeket, ugyanis szeretne Amerikán kívül is dinamikusan növekedni.

Forrás: Origo

A telekomszektorral kapcsolatos felvásárlási sztorik tehát folytatódnak, sőt úgy tűnik, hogy a spanyol Telefónica-t is elérték. Korábban már beszámoltunk Sprint Nextel felvásárlási ügyéről, melyben a japán Softbank és a Dish Network is érintett.

A Telefónica árfolyama mindenesetre kedvezően reagált a felvásárlási pletykákra, még a cégtől érkező egyértelmű cáfolat ellenére is, 3,3 százalékos pluszban mozog a részvény.

A Telefónica árfolyama (Madrid)

Forrás: Origo