Kalifornia napenergia éhségében bíznak a svájciak

Vágólapra másolva!
7 százalékos emelkedéssel indította a mai kereskedést a szolár üzletben tevékenykedő SolarCity árfolyama, miután a Credit Suisse csaknem megduplázta a papíra számított célárfolyamát, ráadásul ajánlása és vételre módosult. Az elektoromos autógyártással fogalalkozó Tesla Motors alapító-nagytulajdonosa számára ez igen jó hír, hiszen a SolarCityben is jókora pakkal rendelkezik. Csomagjának értéke pedig a tavalyi tőzsdei bevezetés óta már több mint négyszereződött.
Vágólapra másolva!

Ismét beindult a SolarCity

Az elmúlt három hét legnagyobb emelkedését produkálja a mai kereskedés során az elsősorban szolár panelek telepítésével fogalalkozó SolarCity, miután a Credit Suisse elemzője vételi ajánlást fogalmazott meg a részvényre, ráadásul 28 dollárról 52 dollárra emelte célárfolyamát.

A szakértő lépését elsősorban az egyik legnagyobb szolárpiacnak számító Kalifornia keresletének megugrásával indokolta. Az amerikai államban 2020-ra ugyanis 12 gigawattnyi kapacitást szeretnének elérni a jelenlegi 1,7 gigawattal szemben.

A SolarCity tavaly decemberi tőzsdei bevezetése óta igen jól teljesít, ugyanis a 8 dolláros kibocsátási árhoz képest már több mint megnégyszereződött, sőt, az elmúlt hetekben még ennél jobb formában is volt a részvény. Mindebből a legnagyobb tulajdonosnak számító Elon Musk, aki egyben a vállalat vezérigazgatója is rendkívül sokat profitált. Ugyanúgy, mint az elektromos autók gyártásával foglalkozó Teslával, melyben szintén hasonló pozíciókkal rendelkezik.

A SolarCity árfolyama

Forrás: Origo

A Tesla Motors árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo