Jóváhagyták az Egis partnerének készítményét

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról reggel beszámoltunk, az Egis koreai partnere, a Celltrion ma sajtótájékoztatót tartott, amin a korábbi lapértesüléseknek megfelelően a Remsima forgalmazásának európai engedélyezését jelentették be.
Vágólapra másolva!

Jóváhagyták az európai hatóságok a dél-koreai Celltrion, Remsima nevű készítményének európai forgalmazását. Ma reggel számoltunk be arról, hogy valami készülődik a Celltrion háza táján, aminek hatására az Egis partnere hatalmas tőzsdei ralit mutatott be a dél-koreai piacon. A lapértesülések ezúttal igaznak bizonyultak, hiszen az európai felügyelet valóban zöld utat adott a készítménynek.

A Remsima a Johnson&Johnson éves 6 milliárd dolláros forgalmat bonyolító Remicade névre keresztelt készítményének biohasonló változata. Reumás izületi gyulladások, pikkelysömör okozta gyulladások kezelésére szolgál a készítmény, melynek generikus változatát a Celltrion nagyságrendileg 30 százalékkal alacsonyabb áron fogja kínálni. Mivel a Johnson&Johnson emiatt jelentős forgalomvesztést szenved majd el, a vállalat szabadalmi jogokkal biztosította be magát, hogy a Celltrion 2015 február előtt ne kezdhessen hozzá a Remsima értékesítéséhez.

Vannak azonban az EU-nak olyan országai, ahol nem bír védelemmel a gyógyszer, így ezeken a helyszíneken már sokkal korábban elindulhat majd a biohasonló készítmény forgalmazása. A kelet-európai és FÁK piacokon például az Egis értékesíti majd a Celltrion termékét, a nyári hónapokban elkezdve a készítmény felfuttatását. A befektetők tehát már számolnak ennek a pótlólagos bevételi forrásnak a lehetőségével (az időzítést már jelezte korábban a vállalat), ezért is nem reagált érdemben az Egis a jó hírekre.