Újabb pofont kaphat az Apple - Ezúttal a Google-től

Vágólapra másolva!
Hónapokon belül elveszítheti első helyét az Appe a legtöbb letöltött alkalmazás tekintetében, az Androidos operációs rendszerek ugyanis havonta fél milliárd alkalmazással több letöltést számlálnak. Az alkalmazáspiac bevételei pedig bár még mindig domináns részben az Apple-höz kerülnek, a Google hat hónap alatt közel 50 százalékkal emelte részesedését.
Vágólapra másolva!

Már csak pár hónap - mondják az elemzők, és az Apple még az alkalmazások területén is elveszíti a versenyt a Google-el szemben. Bár az App Store jelenleg 50 milliárd letöltést számlál fennállása óta, a Google Play pedig csak 48 milliárdnál jár, az Androidos készülékek havonta 2,5 milliárd alkalmazást töltenek le, míg az Apple által gyártott termékekről csupán 2 milliárd letöltés származik havi szinten, derült ki az Asymco és az Enders Analysis által publikált statisztikákból.

Forrás: [origo]

Érdekesség azonban, hogy ha az 1 készülékre jutó letöltések számát nézzük, akkor egyértelmű az Apple fölénye, ugyanis 83 letöltés áll szemben a Google 53 letöltésével. Az adat hátterében vélhetően az áll, hogy az Android operációs rendszerek valamelyest gyengébb készülékeken is futnak, melyek hardvere nem teszi lehetővé a nagyszámú alkalmazások tárolását és futtatását.

Forrás: [origo]

A fizetős alkalmazások letöltéséből származó bevétel viszont egyelőre még egyértelmű Apple dominanciát mutat, ugyanis a napi szinten 5,1 milliárd dolláros bevétel csupán 27 százalékát realizálja a Google. Ezzel együtt azért igaz, hogy hat hónappal ezelőtt még csak 19 százalékot ért el a Google, vagyis saját részesedését közel 50 százalékkal tudta növelni a technológiai vállalat.

A Google árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]