Fideszes képviselő az energiahivatal élén

Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy a májusban teljhatalommal felruházott energiahivatal élére a fideszes Dorkota Lajost nevezték ki. Megbízása hét évre szól.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is elfogadta a miniszterelnök jelölését Dorkota Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöki tisztségére - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lapnak Dorkota azt mondta, hogy július 1-jén veszi át a hivatal vezetését. Az új elnököt a kormányfő hét évre nevezi ki.

Dorkota Lajos a Magyar Nemzetnek elmondta azt is, hogy egyelőre nem született döntés arról, ki váltja őt a Fejér Megyei Kormányhivatal élén, illetve ki veszi át a parlamenti mandátumát.

Az Országgyűlés májusi rendkívüli ülésén alakította át az energiahivatalt, rendeletalkotási joggal ruházta fel, és át is nevezte: a Magyar Energiahivatalból Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal lett.

A kormány ennek szükségességét a rezsicsökkentés megvédésével indokolta, a változtatással ugyanis a bíróságon nem lehet majd megtámadni az energiahivatal rezsicsökkentést érintő döntéseit.

A MEKH az állam villamosenergia-, földgáz- és távhőellátással, víziközmű-szolgáltatással, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjszabályozásának előkészítésével kapcsolatos feladatait látja el, és csak jogszabálynak van alárendelve.

Bővebben itt olvashat az átalakított szervezetről.