Az Erste a magyar részvényekre fogad

Vágólapra másolva!
Ne ijedjünk meg némi korrekciótól  a részvénypiacokon, hiszen az árfolyamok emelkedését eddig tápláló erőhatások - mint például a jegybanki stimulusok - továbbra is támogathatják a tőzsdék emelkedését. Az előttünk álló hetekben az Erste szerint a magyar részvénypiac az egyik favorit lehet a régióban, az OTP a szektortársainál ismét erősebb teljesítményt mutathat. A legnagyobb kedvenc azonban az Egis.
Vágólapra másolva!

Mivel a részvénypiacokat eddig hajtó tényezők továbbra is érvényben vannak, az Erste elemzői szerint a befektetőknek nem szabad megijedniük némi profit realizálás láttán. A török piacon azonban részben a tüntetések hatására a korrekció is mélyebb lehet, ami miatt az előttünk álló hetek vonatkozásában már óvatosabb véleményt fogalmaznak meg a szakértők ezekkel a részvényekkel kapcsolatban.

Potenciállal a lengyel és a magyar részvénypiac kecsegtethet, utóbbit az első negyedéves GDP adat pozitív meglepetése és a túlzottdeficit-eljárás alóli szabadulás hajthatja. A kisebb országok közül az Erste egyébként a román és szerb tőzsdét is favorizálja.

A magyar részvényekkel kapcsolatos optimizmus egyébként abban is megmutatkozik, hogy az Erste elemzői szerint az OTP júniusban is felülteljesítő maradhat a régiós szektortársaihoz képest. A nem teljesítő hitelek arányában számítanak a szakértők csökkenésre, ami a jövőben a bank profittermelésének javulását eredményezheti. Az orosz egység kintlevőségeinek behajtásában mutatkozó kedvezőtlen folyamatokat a magyar piacon mutatkozó enyhe javulás tudta tompítani az elmúlt negyedév során.

Az OTP árfolyama (Ft)

A hazai parkettről az Erste nagy kedvence az Egis, amit egyébként a tíz leginkább favorizált régiós részvény között is számon tartanak. A gyógyszercég a vonzó értékeltsége mellett erős fundamentális sztorival is kecsegtet a Celltrion megállapodásnak köszönhetően. A nagyobb szektortárs Richterrel kapcsolatban a bankház inkább hosszabb távon lát jó befektetési lehetőségeket.

Az Egis árfolyama (Ft)