A padlóról próbálnak felállni a régiós piacok

Vágólapra másolva!
Valamelyest csökkentek a mínuszok a régiós tőzsdéken, féltávhoz érve azonban még mindig stabil visszaesést mutatnak a piacok. A BUX 0,6 százalékot veszített értékéből, főleg a Mol és az OTP gyengélkedése miatt. A nyugat-európai tőzsdéken még ennél is rosszabb a helyzet, a DAX már 1,7 százalékos visszaesésben jár. Közben a forint tudja folytatni tegnapi erősödését, már 295 alatt járnak az euróval szembeni jegyzések.
Vágólapra másolva!

Nagy harc a régiós piacokon

Éledeznek a régiós piacok, a lengyel WIG20 már lassan kilép a negatív tartományból, míg a többi fontosabb index is stabilan 1 százalékos mínusz alá került.

Forrás: Origo

A gyógyszergyártóké ma a vezető szerep a BÉT-en, a Richter 0,6 százalékkal erősödik, az Egis pedig képes tartani a tegnapi záróárat. A Magyar Telekom is nagyjából jó teljesítményt nyújt, 0,3 százalékkal esik a telekomapapír árfolyama. Az OTP és a Mol viszont továbbra is gyengélkedik, már 1 százalék feletti mínuszban állnak.

Forrás: Origo

Pozitív véleményt fogalmazott meg a magyar eszközökről Mark Mobius, a Templeton Emerging Markets elnöke, a Napi Gazdaságnak. Mobius szerint a kormány gazdaságpolitikájában pozitív fordulatot várnak, amit például az OTP részvényeken keresztül lovagolna meg a guru.

Nem sikerült ma jól a 3,5 és 10 éves ÁKK kötvényaukció. Az átlaghozam jelentős emelkedést ért el az előző aukció óta, de a tegnapi másodpiaci hozamhoz képest is magasabb lett az aukciós hozam.

Forrás: Origo

Folytatni tudja erösödését a forint, az euróval szembeni árfolyama már 295 alatt jár, a gyenge nemzetközi hangulat ellenére is.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo


Vaskos mínuszban a DAX

Bár valamelyest mérséklődtek a mínuszok a nyugat-európai piacokon, az összkép még így is rendkívül kedvezőtlen. A fontosabb indexek 0,5-1,7 százalékos mínuszokban állnak féltávnál, a DAX pedig egyértelműen a leggyengébb láncszem a mai kereskedésben.

Forrás: Origo

Értékesíti lengyelországi egységeit Svédország legnagyobb bankja, a Nordea. A vevő a lengyel PKO lesz, aki közel 700 millió eurót fog fizetni a Nordea banki, pénzügyi és biztosítói egységéért. A svéd társaság elsősorban a lengyel gazdaság lassulása miatt kénytelen visszavonulót fújni, ugyanis jelentős mértékben nőtt a nem teljesítő hiteleken elszenvedett vesztesége a profit rovására. A bejelentések után a Nordea részvényei gyengülni kezdtek, míg a PKO papírok nagyobb pluszokat kezdtek halmozni.