Még kitart a 300-as szint a forintnál

Vágólapra másolva!
Esni kezdett ma reggel a forint, és az euróval szembeni árfolyama a 298-as szintet is megérintette. A forintot egyelőre a hazai tőzsde emelkedése nem tudja jelentős mértékben segíteni. Délelőtt viszont kisebb korrekcióba kezdett a hazai deviza, ami nem bizonyult tartósnak, mivel kora délután újra 298-ig tért vissza a jegyzése. Később tovább folytatódott a forint esése, és már a 299-es szint fölött mozog az árfolyama.Kora estére sem tudott irányt váltani a forint, az euróval szemben ugyan még 300 alatt mozog, de nagyon közel van a már a lélektani szint. A forint egyébként a frankkal és a dollárral szemben is gyengélkedik.
Vágólapra másolva!

17:10 - Még mindig 300 alatt

A 300-as szint közelében mocorog még mindig a forint, egyelőre nem próbálta meg átszakítani a lélektani akadályt a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. A kora esti órákra sem tudott iránytváltani a forint, a dollár ellenében 226,6 környékén, míg a frankkal szemben 241,5 körül szambázik.

EURHUF napon belüli grafikon

Forrás: Origo

15:45 - Tovább esik a forint

Délután folytatódott a forint esése, és az euróval szembeni jegyzése a 299-es szint fölé ugrott. Ebben az is szerepet játszhat, hogy Amerika "AA+"-os hitelminősítésének kilátásait negatívról stabilra minősítette fel az S&P. Az Egyesült Államok kilátásainak javulása kedvezőtlen lehet a feltörekvő piacok számára a globális kockázati hozaméhség csökkenésén keresztül. Emiatt a dollár erősödni kezdett, és a forinttal szembeni árfolyama már 226,3-nál mozog.

EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Hogy nem magyarországi tényezők okozzák a forint gyenge teljesítményét, azt jól mutatja, hogy a régió összes devizája gyengül az euróval és a dollárral szemben. A forint gyakorlatilag visszaadta májusban megszerzett előnyét, míg a román lej már 5 százalékot veszített értékéből az elmúlt bő egy hónap során.

Forrás: Origo

13:40 - Hullámzik a forint

Nagyjából másfél forintos sávban mozog a magyar deviza euróval szembeni árfolyama, a jegyzés egészen a 297-es szintig tért vissza a reggeli gyengülés után. A korrekció nem bizonyult tartósnak, mivel újra esni kezdett a forint, és visszatért a 298-as árfolyam közelébe.

Forrás: Origo

9:45 - Gyengült reggel a forint

Nagyobb gyengülésnek indult reggel a forint, az euróval szembeni árfolyama a 298-as szintet is elérte. Az esés innen nem folytatódott tovább, az árfolyam visszafordult dél felé, és nem sokkal 298 alatt található kora délelőtt. A dollár/forint árfolyama 225,5-nél, a svájci franké pedig 240 fölött jár.

A forintot segíthetné a hazai részvénypiacon uralkodó kellemes hangulat, a BUX ugyanis mérsékelt pluszban mozog, amivel az egyik legjobban teljesítő indexnek számít Európában. Ezen túl Ázsiában is emelkedni tudtak a tőzsdemutatók, részben a kedvező japán makroadatoknak köszönhetően.

Ma fontosabb makroadat nem fog már napvilágot látni sem itthonról, sem pedig külföldről, melyek befolyásolhatnák a magyar deviza mozgását.

EURHUF árfolyama

Forrás: Origo