Nekimegy a Nokia a HTC-nek

Vágólapra másolva!
Újra beperelte a Nokia a rivális HTC-t, miután a vádak szerint a tajvani társaság egyik készülékében ismét a Nokia egyes szabadalmait használta fel. A két fél civakodása nem most kezdődött, a finn vállalat már számos alkalommal indított pert ázsiai versenytársa ellen különböző szabadalmi és technológiai jogok megsértésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Két új pert indított pénteken az amerikai hatóságoknál a HTC ellen a Nokia, mivel a finn társaság szerint az ázsiai mobilgyártó 9 szabadalmi jogukat sértette meg - írja a Bloomberg. A vádak szerint a HTC Nokia föld közeli kommunikációs fejlesztéseit másolhatta le, és a HTC One készülékekben a Nokia egyes szabadalmait használta fel.

Annak ellenére, hogy a német bíróságon egyszer már elismerték a HTC által elkövetett szabálytalanságokat, a tajvani mobilóriás továbbra sem hajlandó befejezni jogsértő tevékenységét, és folytatja az egyes szabadalmi jogok másolását. "Ezen okok miatt tettük meg a mostani lépéseket" - áll a finn cég közleményében.

A HTC szintén közleményben reagált az esetre, és elmondták, amint megkapják a hivatalos dokumentumokat, minden jogi lépést meg fognak tenni, hogy megvédjék jogaikat - írja a Wall Street Journal.

A Nokia eddig több mint 50 panaszt nyújtott be a HTC ellen az elmúlt egy évben Amerikában, Nagy-Britanniában és Németországban. Az esetek kimenetele igencsak változatos, a finn vállalat számos ügyben nyert pert a HTC-vel szemben, de ennek ellenkezőjére is akadt néhány példa.

Azonban nem csak ez a két társaság áll "harcban" egymással, gondoljunk csak a Samsung és az Apple évek óta tartó civakodására. A két óriásvállalat számos bírósági keresetet indított már egymás ellen, különböző szabadalmi, technológiai jogok másolására hivatkozva. Az Apple az Egyesült Államokban egyenesen a Samsung okostelefonjainak betiltását szerette volna elérni, de a bíróság érthető okokból elutasította a keresetet.