Valóságos párbajt vív az Apple és a Samsung

Vágólapra másolva!
Az Apple és a Samsung párbajának színterévé válik az amerikai okostelefonpiac, derült ki a ComScore legfrissebb adatai alapján, a két gyártó ugyanis már a piac több mint 60 százalékát uralja. Ezzel szemben az operációs rendszerek piacán már régóta látszik az iOS és az Android közötti vérre menő harc, melyből az elmúlt hat hónapban inkább az Apple jött ki jobban.
Vágólapra másolva!

Egyre inkább kétszereplőssé válhat a mobiltelefonok piaca az USA-ban, derült ki a ComScore statisztikái alapján. A két legnagyobb gyártó, az Apple és a Samsung együtt több mint 60 százalékát fedik le a teljes mobil piacnak, legalábbis az elmúlt 3 hónap átlagos adatai alapján. A trend egyértelműen az előbbi két gyártó egyre nagyobb térnyerését jelzi, melyek fél évvel ezelőtt még "csak" 53 százalékos részesedést hasítottak ki a piacból. Úgy tűnik tehát, hogy a többi gyártó végérvényesen elveszítheti a versenyt az USA-ban.

Forrás: [origo]

Ha az operációs rendszerek harcát nézzük, akkor itt már régóta kétszereplős piacról beszélhetünk, az Apple által fejlesztett iOS és a Google Androidja harcol egymás ellen. Azonban az Android valamelyest gyengélkedni látszik, amiben egyrészt szerepe lehet a Motorola, vagy akár HTC gyenge teljesítményének is.

Az Apple azonban jól teljesített az elmúlt félévben, a 34,3 százalékos részesedését 39 százalékosra növelte, ezzel együtt azonban még jelentős lemaradásban van az Androiddal szemben. A BlackBerry pedig egyre reménytelenebb helyzetbe kerül az USA-ban, a 8,4 százalékos részesedése 5,2 százalékra csökkent, mely közel 40 százalékos visszaesésnek felel meg.

Forrás: [origo]

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]