Újabb Samsung rekord - az erő vele van

Vágólapra másolva!
Szinte szenzációs, amit a Samsung produkál Kínában, az első negyedévben ugyanis 12,5 millió okostelefont értékesített a dél-koreai cég, elsőként lépve át ezzel a 10 milliós álomhatárt az országban. A vállalat pedig nem tétlenkedik, a legújabb kiszivárgott fotók alapján akár már jövő hónapban is bemutathatják a Galaxy S4 kistestvérét, az S4 Minit.
Vágólapra másolva!

Rekord, rekord hátán

Úgy tűnik, hogy megállíthatatlanul tör előre a Samsung, a dél-koreai vállalat ugyanis olyan negyedévet produkált Kínában, amilyet telefongyártó még sohasem. Csak a januártól márciusig tartó időszakban ugyanis 12,5 millió Samsung okostelefont adtak el az országban a Strategy Analytics szerint, a dél-koreai cég pedig ezzel a világ talán egyik legfontosabb piacából már 18,5 százalékot hasít ki.

A Samsungnál van ok az ünneplésre, ugyanis a nagy riválisnak számító Apple már-már ciki, mindössze 6,1 milliós eladásról számolhatott be ugyanebben az időszakban. Jól jelzi a Samsung dominanciáját, hogy a második helyezett Huawei csak 8,1 milliót, a Lenovo pedig 7,9 millió okostelefont értékesített. Az Apple-t pedig még a Coolpad, valamint a ZTE is megelőzte Kínában, melyekből 6,4 millió darab talált gazdára az első negyedében.

Forrás: [origo]

Érkezik a kistestvér?

A Samsung azonban vélhetően nem ül a babérjain, annál is inkább, ugyanis egy ma kiszivárgott kép szerint a Samsung már el is készítette legújabb, Galaxy S4 Mini névre keresztelt okostelefonját. Bár a Samsung oldaláról később törölték az S4 Minit, sokan szinte biztosra veszik, hogy június 20-án, Londonban ezt a készüléket mutatja meg be a dél-koreai cég. Alátámasztja ezt az is, hogy a Galaxy S3 után is sor került az S3 Mini névre keresztelt kistestvér bemutatására.

Bár az elég valószínűtlen, hogy az S4 Mini megismételje a Galaxy S4 "házi" eladási rekordját, arra viszont komoly esélye lehet, hogy ezt a sikert meglovagolva jelentős bevételekhez juttassa a Samsungot.

A Samsung árfolyama (London)

Forrás: [origo]