Leminősítették a milliárdos guru cégét

Vágólapra másolva!
Leminősítette Warren Buffett cégét a Berkshire Hathawayt a Standard & Poor's, amit azzal indokolt, hogy a társaság túlzottan függ a biztosítási csoportjának bevételeitől. Az S&P egyébként negatív kilátást is rendelt az "AA"-s besoroláshoz. A Berkshire-nek egyébként az S&P versenytársában, a Moody's hiteminősítőben csaknem 20 százalékos részesedése van. A cég részvényei 0,9 százalékkal csökkennek a mai kereskedésben.
Vágólapra másolva!

Leminősítette Warren Buffett milliárdos cégét a Berkshire Hathawayt a Standard & Poor's. A hitelminősítő "AA"-ra módosította a társaság besorolását a korábbi "AA+"-ról, amihez ráadásul negatív kilátásokat rendelt - írja a Reuters.

Azért vágta vissza a Berkshire minősítését az S&P, mert szerintük a társaság túlzott mértékben függ a biztosítási csoportjától, olvasható a hitelminősítő közleményében. Konkrétabban az S&P úgy gondolja, hogy ha a biztosító üzletág nagyobb befektetési kockázatokat vállalna, vagy nagyobb akvizícióba vágna az veszélyeztetné a biztosítási divízió tőkemegfelelési mutatóját.

A leminősítés azért érdekes, mert a hónap elején arról számolt be Buffett cége, hogy az első negyedévben 50 milliárd dolláros rekord szintre emelkedett a készpénzállománya. A Berkshire-nek egyébként az S&P egyik fő vetélytársában a Moody's-ban van majdnem 20 százalékos részesedése.

A Berkshire-nek két sorozatú részvényei vannak, az A-részvények értéke 167 ezer dollár körül forognak, míg a B-kategóriájúak 110 dollár körül, utóbbiak árfolyama 0,9 százalékkal csökkent eddig a csütörtöki kereskedésben.

A Berkshire Hathaway "B" sorozatú részvényeinek árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]