Kirobbant a rajtgépből az Adidas

Vágólapra másolva!
Kellemes meglepetést okozott az Adidas az idei első negyedévre vonatkozó gyorsjelentésével, amiben a vártnál nagyobb profitról számolt be. A bruttó eredményhányad pedig rekord szintre emelkedett, ami azt jelzi, hogy a cég sikeresen növelte hatékonyságát. A kedvező eredményekre a cég részvényei szárnyalásba kezdtek, már 5 százalékos pluszban tartózkodnak.
Vágólapra másolva!

A várakozásokat meghaladó profitról számolt be az Adidas az idei év első negyedévére vonatkozóan. A nettó profit 6,5 százalékkal 308 millió euróra nőtt, ami meghaladta a Bloomberg konszenzusában szereplő értéket. Ugyanakkor a bevétel hajszálnyival elmaradt az elemzői várakozásoktól, de a társaság megerősítette korábbi, 2013 egészére vonatkozó árbevétel növekedési várakozásait. A devizahatásoktól megtisztított növekedési ütem 5 százalék körülire gyorsulhat.

Forrás: [origo]

Az Adidas célja, hogy működési eredményhányadát 11 százalék körüli értékre növelje 2015-re a tavalyi 8 százalékról. Már az idei évben is elkezdődhet a javulás, főleg ha az árbevétel a vártnál nagyobb mértékben növekedne, mondta el a Bloombergnek a Susquehanna Financial Group elemzője.

Forrás: [origo]

A világ második legnagyobb sportszergyártója komoly előrelépést ért el hatékonyságának növelésében, ami az egyik legfőbb prioritás a cég terveiben az idei évben. A bruttó eredményhányad rekord szintre emelkedett, és átlépte az 50 százalék feletti szintet, ezzel túlszárnyalva a szakértők által várt 48,6 százalékos értéket.

Forrás: [origo]

A vállalat stabil bevételt produkált annak ellenére, hogy egy évvel korábban ilyenkor a foci EB-hez és a londoni olimpiához kapcsolódó termékeknek köszönhető erős volt a bázis, mondta el Herbert Hainer vezérigazgató.

Tavaly az Európa-bajnokságnak köszönhetően rekord bevételt produkáltak a focihoz kapcsolódó termékek, mivel azonban idén nincs hasonlóan nagy jelentőségű esemény, ezért a cég most más sportokra próbál meg fókuszálni.

Ennek keretében a vállalat még februárban jelent meg új Energy Boost futócipőjével, és a Reebok márkától is a növekedés újbóli visszatérését várja, ugyanis sokat költött a cég a fitness szegmensben történő terjeszkedésre.

Az Adidas árfolyama kilőtt a jó eredményekre, a részvény már 5 százalékos emelkedésben van.

Az Adidas árfolyama (Frankfurt)

Forrás: [origo]