Kilőtt az internetes rádió részvénye

Vágólapra másolva!
A vártnál magasabb árbevételről és az elemzői konszenzusnak megfelelő veszteségről számolt be a világ legnagyobb online rádiószolgáltatója, a Pandora. A cég a következő negyedévre is növekvő bevételeket vár, míg eredménye akár a pozitív tartományba is fordulhat. A kedvező hírekre a részvényárfolyam komoly emelkedéssel reagált.
Vágólapra másolva!

Habár továbbra is veszteségesen működik még a világ legnagyobb online rádiószolgáltatója, a Pandora, de az emelkedő árbevétel azt sugallja, hogy a következő negyedévekben már a profitabilitás is javulhat. A társaság is további árbevétel növekedést vár, míg az eredménye akár már pozitívba is fordulhat a második negyedévben, a menedzsment előrejelzései szerint.

Forrás: [origo]

A vállalat 28,6 millió dolláros negyedéves vesztesége egybeesett az elemzői várakozásokkal, míg az árbevétel nagyobb mértékben növekedett, elérve a 125,5 millió dollárt. A vállalat legnagyobb bevételei a mobilszegmensből származnak, ami csaknem megduplázódott az egy évvel korábbi számhoz képest. Emellett a Pandora hallgatói bázisa is folyamatosan emelkedik, csak az elmúlt negyedévben 700 ezer fővel bővült az előfizetők száma.

Forrás: [origo]

Azonban a társaságnak egyre több kihívóval kell megküzdenie, hiszen a Google és a Twitter is új zeneszolgáltatási alkalmazást indított. A befektetők viszont jól fogadták a kellemes eredményeket, ugyanis a részvény 10 százalékkal lőtt ki.