Eljöttek Google napjai - fejlesztések hada várható

Vágólapra másolva!
Nagy port kavarhat a Google háza táján a ma esedékes fejlesztői konferencia, számos új fejlesztés is bemutatásra kerülhet. Az árfolyam pedig a nagy várakozások közepette már a 900 dollárt is meghaladta, a több mint 2,5 százalékos emelkedés hatására.
Vágólapra másolva!

Ma kezdődik a Google három napos fejlesztői konferenciája, ahol számos újdonsággal is előrukkolhat. A konferenciát évente csak egyszer rendezi meg a Google, tavaly például a Google Glass, az Android legújabb verziója, valamint a vállalat legelső táblagépe is bemutatásra került.

A befektetők pedig joggal várhatják, hogy számos termékre jelenthetnek be új fejlesztéseket, legyen szó akár a Googla Mapsról, vagy az Android operációs rendszerről. Ezzel együtt Karsten Weide, az IDC elemzője szerint idén kevésbé valószínű, hogy akkora horderejű újdonságok érkeznek a Google-től, mint tavaly.

Ilyen lehet viszont az új zeneszolgáltatás, mely a jelenleg a Google Play áruházban lévő rendszert váltaná fel. Ha most akarunk zenét vásárolni az Androidos felületen futó Google Play áruházban, akkor minden egyes szám után fizetnünk kell. Az új szolgáltatás viszont havidíjért cserébe korlátlan zeneletöltéssel ajándékozná meg a felhasználókat.

A részvénypiacon mindenesetre optimizmus uralkodik a technológiai óriás cég részvényével kapcsolatban, mely története során először törte át a 900 dolláros árfolyamot, köszönhetően a mai 2,5 százalék körüli emelkedésének.

A Google árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]