Csak egy kis múló fejfájás a gyógyszercégeknél?

f
Vágólapra másolva!
Bár a nagy tőzsdei ralikból jellemzően kimaradnak, ezúttal nagyon jól teljesítettek az amerikai gyógyszergyártók részvényei. Bár megtorpanás jelei mutatkoznak, és egyes indikátorok is óvatosságra intenek, vannak még olyan fogódzók, amik óvatos optimizmusra adnak okot.
Vágólapra másolva!

ABBVIE: Erőteljesen emelkedett (NYSE)

Az Abbott Laboratoriesből kivált AbbVie gyógyszergyártó a néhány hónapos tőzsdei pályafutása alatt szép teljesítményt ért el. A társaság 33 dolláros mélységből egészen 46 dollár környékére tudott feljutni, ahol azonban megakadt a menetelés. Jelenleg a részvény némi visszaesést mutat, mely ha nem lesz tartós, akkor ismét a csúcsot célozhatja meg a papír. A 46 dolláros szint áttörése után a 138,2 százalékos Fibonacci lehet a cél 51 dollárnál, de előtte az 50 dolláros lélektani szinten is át kell jutnia.

Az MACD eladási szignálja, illetve az RSI megbicsaklása intő jel lehet. Ha a 46 dolláros szintről látható lefordulás mélyebb lesz, akkor 41 dollárnál a 61,8 százalékos Fibonacci lehet fontos támasz, melyet a közelben lévő 50 napos mozgóátlag is támogathat. Utóbbiak eleste után 38 dollárnál a 38,2 százalékos Fibonacci lehet majd támasz.

BRISTOL-MYERS SQUIBB: Fontos szintig esett vissza (NYSE)

A 42 dolláros lokális csúcs után az 50 napos mozgóátlagig, a 40 dolláros lélektani támaszig, illetve az itt fekvő 76,4 százalékos Fibonacci szintig esett vissza a Bristol-Myers árfolyama. Ha megtartják a részvényt az itt fekvő támaszok, akkor a 42,3 dolláros szintet célozhatja meg a papír. Ha azon átjut, akkor a 45 dollárnál fekvő 123,6 százalékos Fibonacci lehet a következő állomás.

Aggasztóan néznek ki az indikátorok, az MACD eladási szignálja, illetve az RSI csökkenő trendje óvatosságra intheti a befektetőket. Ha a 40 dollár körüli támaszok elesnek, akkor a következő menedék 36,5 dollárnál látható az 50 százalékos Fibonacci személyében. Mélyebb zakó esetén masszívabb segítségnek tűnhet a 200 napos mozgóátlag 35,1 dollárnál.

JOHNSON & JOHNSON: Történelmi csúcsoknál (NYSE)

Soha nem látott magasságokban jár a Johnson & Johnson árfolyama, mely január óta egy emelkedő trendben halad az északi irány felé. Az árfolyam, ha áttöri a pár napja beállított csúcsot, akkor talán 92 dolláros árfolyamig is mehet.

Ha azonban az árfolyam megtörné az emelkedő trendet, akkor első körben 83 dollárnál találkozhatna támasszal a Johnson & Johnson. A menedék roppanása után 82 dollárnál a 76,4-es Fibonacci lehetne a következő támasz, majd a 81 dolláros árfolyamnál az 50 napos mozgóátlag. A kedvezőtlen forgatókönyv esélyét növeli, hogy az MACD indikátor a napokban eladási jelzést adott.

ELI LILLY: Az emelkedő trend fogta meg (NYSE)

Az emelkedő trend úgy tűnik sikerrel fogta meg az árfolyamot egy nagyobb eséstől, melyről pattanva akár ismét 58 dollárig mehet a papír, igaz ehhez még az 50 napos mozgóátlagot is le kellene győznie. Ha folytatja a fontosabb ellenállások legyőzését, akkor egészen 63 dollárig is mehet az árfolyam, ahol a 138,2-es Fibonacci található.

Nem festenek túl jól az indikátorok, az MACD és az RSI is csökkenő trendben mozog, az előbbi pedig eladási jelzéssel szolgált. Amennyiben ennek következtében letörne az emelkedő trend, akkor még 53,6 dollárnál valamelyest fontos támasz lehet a 61,8-as Fibonacci szint, ám ennek eleste után 50 dollárig szakadhat a papír, ahol a 200 napos mozgóátlag található.

PFIZER: Nagyot szökkenhet (NYSE)

Igazi nagy lehetőség előtt a Pfizer, miután a dupla támasz sikeresen fogta meg a lokális csúcsról való lefordulás után. Ha sikerülne megugrania, a jelenlegi 29,2 dolláros szintről, akkor a 31 dollár lehet a komolyabb ellenállást, de a 33 dolláros korábbi lokális csúcs, valamint a 34 dolláros 138,2-es Fibonacci szint is elérhető közelségbe kerülne.

Az MACD indikátor azonban nem ezt mutatja, az eladási jelzés inkább a támaszokról való lefordulás esélyét növeli meg. Ha így történne akkor még a 28,2 dollárnál lévő 61,8-as Fibonacci jó támasz lehet, de annak bukása után már cska a 26 dollárnál lévő 200 napos mozgóátlagban bízhat a Pfizer.