Félmilliárdos biznisz a Yahoonál

Vágólapra másolva!
A Yahoo! is érdeklődik a Hulu online TV szolgáltató megvásárlásával kapcsolatban, melyet jelenleg a korábbi társalapító 500 millió dollárért kíván felvásárolni. A Yahoo! vezérigazgatója, Marissa Mayer viszont vélhetően komolyan gondolja a Hulu megszerzését, hiszen állítólag már a vállalat vezetőivel is találkozott, hogy jobban megismerje a potenciális szerzeményét.
Vágólapra másolva!

Piaci információk szerint a streamszolgáltatást nyújtó Hulu felvásárlását tervezgeti a Yahoo!, írja a Bloomberg. A Yahoo! vezérigazgatója, Marissa Mayer állítólag már ebben a hónapban találkozott a Hulu vezetőivel, hogy jobban megismerje a céget és egy felvásárlási ajánlatot dolgozzon ki a társaságra.

A Hulu iránt komoly érdeklődés mutatkozik a piaci pletykák szerint, a Yahoo! mellett a Guggenheim Partners, valamint az Amazon.com is érdeklődik a streamszolgáltatásokat nyújtó vállalat iránt. A korábbi társalapító, Peter Chernin pedig már hivatalos, 500 millió dolláros felvásárlási ajánlatot is benyújtott a cégre, főként a Providence Equity Partners társaság segítségével.

A Hulu legnagyobb tulajdonosának jelenleg a News Corp, a Walt Disney és a Comcast számít, akik szintén érdekeltek egy teljes felvásárlásban. Míg a Disney inkább a reklámbevételekre helyezné a hangsúlyt, addig a News Corp a jelenleg 8 dolláros havidíjakból származó bevételekre erősítene rá. Az eltérő üzleti modellek vélhetően még sok vitát generálnak a jelenlegi tulajdonosok között, így mindenképpen érdekes lehet, hogy végül kiszerzi meg a tavalyi évben 4 millió ügyféllel rendelkező Hulut.

A Yahoo! árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]