Vezetőváltás a kincstár élén

Vágólapra másolva!
Három év alatt az ötödik vezető áll hamarosan az államkincstár élére. A legutóbbi elnököt, Kandrács Csabát négy és fél hónap után felmenti Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kincstárat Tavaszi Zsolt fogja vezetni miniszteri biztosként - tudta meg az [origo].
Vágólapra másolva!

Távozik a Magyar Államkincstár éléről Kandrács Csaba - tudta meg az [origo]. Nem hivatalos forrásból származó értesüléseink szerint a kincstárat a jövőben Tavaszi Zsolt fogja irányítani miniszteri biztosként.

Megkerestük az államkincstár felügyeletét ellátó Nemzetgazdasági Minisztériumot. A tárca megerősítette információnkat. Mint írták, Varga Mihály miniszter az intézmény élére miniszteri biztost nevez ki Tavaszi Zsolt személyében a kincstár középtávú stratégiájának kialakítására, kiemelt feladatainak irányítására.

A kincstár élén nagyon gyakori a váltás ebben a kormányzati ciklusban. Az Orbán-rezsim alatt Tavaszi Zsolt lesz az ötödik, aki a kincstár élére áll.

Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter 2010 júniusában Kiss Ágnes helyett Kotán Attilát tette a kincstár élére, őt 2011 januárjában Matolcsy tette lapátra. Utódja Thuma Róbert lett, akinek tavaly novemberben köszönte meg a munkáját Matolcsy, december közepétől pedig Kandrács Csaba vezette a kincstárat, eddig. Őt az új miniszter, Varga Mihály mentette fel.

Tavaszi Zsolt a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozik a kormányváltás óta, előtte kisebb-nagyobb megszakításokkal az NGM elődjénél, a pénzügyi tárcánál dolgozott. 2010 közepe óta az államháztartási szabályozási területet vezette a szaktárcánál.