Vártnál gyengébb makroadat Amerikából

Vágólapra másolva!
A vártnál rosszabb lett a New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzserindex, az áprilisi érték 3,1 pont lett, pedig a szakértők 7 pontra számítottak, míg egy hónappal korábban még 9,2 pont lett az adat. A gyenge makroadat nem jött túl jól az amerikai piacnyitás előtt, hirtelen visszább is estek a határidős indexek, de onnan vissza is korrigáltak, majd újból csökkenni kezdtek. A vezető tőzsdék a 0,3-0,5 negatív tartományban nyithatnak.
Vágólapra másolva!

A New York-i áprilisi feldolgozóipari beszerzési menedzserindex rosszabb lett a vártnál. Az elemzők 7 pontos értéket vártak, míg a tényleges adat 3,1 pont lett, az előző havi 9,2 rekordérték után. A rosszabb makroadat tovább ronthat az egyébként sem túl rózsás befektetői hangulaton.

A tengerentúli határidős indexek a publikációt követően hirtelen csökkentek, de ezt követően csaknem azonnal vissza is korrigáltak, majd újból lefelé vették az irányt. Az amerikai tőzsdék 0,3-0,5 százalékos mínuszban nyithatnak.

A 10 éves amerikai államkötvények a mai napi 1,68 százalékos minimum hozamszintekről kissé emelkedtek1,72 százalékig, a hírek hatására.

Forrás: [origo]