Kegyvesztetté váltak a korábbi vezetők

Vágólapra másolva!
Újabb három vezetőtől szabadul meg a JC Penney, a frissen kirúgott alkalmazottak mind a korábbi vezérigazgató, Ron Johnson emberei voltak, akik még az Apple-nél is együtt dolgoztak az korábbi vezérrel. A hír hatására szárnyakat kapott a kiskereskedelmi cég árfolyama, és már több mint 3 százalékos pluszban mozog.
Vágólapra másolva!

Tovább folytatódik a JC Penney kálváriája, mely kedden kezdődött Ron Johnson, a cég vezérigazgatójának távozásával. A társaság további három felsővezetőjétől szabadul meg, Michael Kramer a működési igazgató, Michael Fischer a kreatív igazgató, míg Daniel Walker a HR igazgató pozíciójától kénytelen megválni az igazgatósági döntés értelmében. Az előbb felsorolt vezetők még a 2011-ben kinevezett Johnson irányítása alatt kerültek a céghez, továbbá mindhárman a távozó vezér kollégái voltak korábban az Apple-nél.

Háttérben a gyenge teljesítmény

A vezetők távozásának hátterében nem titkoltam a cég katasztrofális teljesítménye áll, a legutóbbi negyedévben például az elmúlt 20 év legalacsonyabb árbevételét produkálta, és az elemzők 12 millió dolláros profitvárakozásait is csúnyán elvétette a kiskereskedelmi cég, több mint 400 millió dolláros veszteségével. Ezzel együtt a JC Penney nem csak az utóbbi negyedévben szerepelt rosszul, Johnson teljes "pályafutására" jellemző volt a kudarc.

Forrás: [origo]

Távoznak a tulajdonosok is

A negyedéves eredmények tükrében nem meglepő, hogy előbb utóbb a tulajdonosoknál is betelt a pohár, a második legnagyobb részvényesnek számító Vornado közel 10 millió darab részvénytől szabadult meg. Bár a mostani kirúgásokat Daphne Avilla, a JC Penney szóvivője nem kívánta kommentálni, a befektetők kedvezően vették a híreket, és az árfolyam a tegnap esti órákban 1,2 százalékos emelkedéssel tért nyugovóra. Ma pedig továbbfolytatja a menetelést a kiskereskedelmi cég, és már több mint 3 százalékos pluszban jár.

A JC Penney árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]