Sokkal olcsóbban adja az iPad-et a Best Buy - Tépik a papírt

Vágólapra másolva!
Több mint 10 százalékot emelkedett nyitás után a Best Buy árfolyama, miután a cég két fontos bejelentést is tett az elmúlt 24 órában. Egyrészt 1 400 üzletben fognak létrehozni Samsung boltokat, saját személyzettel, másrészt pedig a konkurens Apple iPad-ek árából kínálnak 30 százalék kedvezményt a készlet erejéig.
Vágólapra másolva!

A Samsung a Best Buy-ban

Több mint 10 százalékot emelkedett nyitás után a Best Buy árfolyama, miután bejelentették, hogy Samsunggal közösen megállapodva, összesen 1 400 üzletükben fognak bolton belüli Samsung üzletet létrehozni. A teljes folyamat vélhetően több hónapot vesz majd igénybe, mely a hónap elején veszi kezdetét és a tervek szerint nyár elejére befejeződik.

Az eset külön pikantériáját adja, hogy a Samsung először alkalmaz majd olyan dolgozókat az üzleteiben, akik nem a cég alkalmazásában állnak, hanem jelenesetben Best Buy dolgozók lesznek. A Samsung tehát ezen a területen is versenyelőnyben van az Apple-el szemben, ahol csak hivatalos márkaboltokban lehet megvásárolni a termékeket.

30 százalékkal olcsóbb iPad-ek jöhetnek

Némi vigasz lehet az almás készülékeket kedvelő vásárlóknak, hogy szerdától 30 százalékos kedvezményt kínál a harmadik generációs iPadek árából a Best Buy, jelentette be a kiskereskedelmi cég szóvivője. Elemzők szerint nem tekinthető váratlan húzásnak az akció, a kiskereskedelmi cégek gyakran igyekeznek így fellendíteni a forgalmat a jövőbeni új termékek megjelenése előtt.

Sőt, az egy éve bemutatott Apple készülékek leárazása akár egy hamarosan érkező újabb modellnek is helyet csinálhat a bolthálózat polcain. Azt azonban leszögezte a Best Buy, hogy az iPad mini ára nem lesz alacsonyabb, hiába is számítanának rá a fogyasztók.

A Best Buy árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]