Nyáron jöhetnek az olcsóbb iPhone-ok

Vágólapra másolva!
Heteken belül elkezdheti az Apple az új iPhone-ok gyártását a piaci pletykák szerint, melyeket akár már nyáron is piacra dobhat. Az ügyben érintett személyek szerint a technológiai óriás olcsóbb okostelefonokkal kívánja felvenni a versenyt az Ázsiában. A részvény jól indította a mai kereskedést, 1,4 százalékos pluszban mozog a papír.
Vágólapra másolva!

Már a második negyedévben elkezdheti az Apple a legújabb iPhone-ok gyártását, melyet a piaci információk szerint nyáron piacra is dobna. A pletykák szerint az új okostelefon az előzővel megegyező mérettel és kijelzővel érkezne, sőt a Wall Street Journal információi szerint egy jóval olcsóbb modell előállítását is tervezi a technológiai cég, mellyel inkább az ázsiai piacon próbálna teret hódítani.

Az Apple szóvivője - a szokásoknak megfelelően - nem kívánt reagálni a pletykákra, illetve a cég vezérigazgatója, Tim Cook korábban már többször is cáfolta, hogy az Apple olcsóbb iPhone-ok gyártásával kívánná felvenni a versenyt. Cook szerint az Apple csak olyan termékeket gyárt, amiről meggyőződése, hogy az elérhető legjobb okostelefon a vásárlók számára.

Az Apple azonban nincs könnyű helyzetben, a vásárlók körében ugyanis nagyobb az igény az olcsó okostelefonok iránt, mint valaha. Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy a Samsung áprilisban dobja piacra legújabb zászlóshajóját, a Galaxy S4-eseket, melyeket márciusban mutatott be a dél-koreai vállalat.

A legtöbb elemző szerint az Apple-nek az olcsó iPhone-ok helyett inkább innovatív termékekkel kellene újra fenekestül felforgatnia a piacot, különben sem a bruttó árrés, sem pedig az árfolyam nem fog a korábbi magas szintekre visszatérni. A hajlított kijelző, vagy az okosóra bevezetéséig azonban még évek lehetnek hátra több Wall Street Journal által megkérdezett elemző szerint.

Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]