Megőrültek az iPhone-ért a T-Mobile ügyfelei

Vágólapra másolva!
Látványos sorok álltak a T-Mobile amerikai üzleteinél pénteken, miután a mobilszolgáltató a nagy amerikai cégek közül utolsóként végre kínálatára vette az Apple iPhone-ját is, ráadásul a mobilszolgáltató a versenytársaknál olcsóbban kínálja a készüléket. Az Apple számára ezzel 34 milliós felhasználói bázis nyílik meg, ami akár rövid távú lökést is adhat az iPhone-értékesítéseknek.
Vágólapra másolva!

Kígyózó sorok fogadták az amerikai T-Mobile üzleteibe betérni vágyókat pénteken, miután a cég hosszas halogatás után, a meghatározó szolgáltatók közül utolsóként végre értékesíteni kezdte az iPhone-t. A sorok a híradások szerint nem voltak olyan óriásiak, mint egy-egy korábbi, jól sikerült termékbevezetésnél láthattuk az Apple üzleteinél, de egyértelműen jelezték, mekkora türelmetlen kereslet halmozódott fel a mobilszolgáltató ügyfelei körében az Apple készülékéért.

A T-Mobile USA alaposan rá is játszott az indulásra, olyan tarifacsomagot állított össze, amiben az ősszel bemutatott iPhone 5 készülékhez a veresenytársakhoz képest olcsóbban, 99,9 dollár befizetésével hozzá lehet jutni (20 dolláros havi díjjal és kétéves hűségnyilatkozattal, azaz összesen 580 dolllárt kell kicsengetni érte). Sőt, régi - azaz praktikusan más szolgáltatónál vásárolt - iPhone-okat is be lehet cserélni, amivel akár zéró induló költséggel megvásárolható az iPhone 5.

A T-Mobile USA és az Apple december elején jelentette be, hogy végre sikerült megegyezésre jutniuk. A negyedik legnagyobb amerikai mobilszolgáltatóval az Apple számára 34 millió potenciális ügyfél válik elérhetővé, akik ezentúl nemcsak közvetlenül az Apple-től, teljes áron, hanem az előfizetési csomagokban olcsóbban is megvásárolhatják az iPhone-t. A felhalmozódó sorok jó hírt jelentenek a mostanában eléggé megtépázott Apple számára, bár pontos eladási adatokat még nem ismerünk, hiszen leginkább arról szólnak a hírek, hogy hogyan veszíti el a vezető szerepét az amerikai piacon és mennyivel rendel kevesebb készüléket a gyártópartnerektől a gyenge kereslet miatt.

Az Apple április 23-án teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését, amelyben ugyan az amerikai T-Mobile első eladásait még nem fogjuk látni, de fontos információkat szerezhetünk nemcsak az iPhone, hanem az iPad-eladások alakulásáról is.