Nem veszik a világ legismertebb repülőjét

Vágólapra másolva!
Kevesebbet fog gyártani legdrágább és legnagyobb repülőgépeiből a Boeing, mivel már nem keresik annyira a légitársaságok az óriásgépeket. A bejelentés nem tántorította el a befektetőket a cég részvényeitől, ugyanis a pénteki kereskedés során 2 százalékot emelkedett az árfolyam. Az utóbbi időben a Boeing két fontos üzletet is kötött összesen 20 milliárd dollár körüli értékben.
Vágólapra másolva!

Visszafogja legdrágább és egyben legnagyobb repülőgép típusának gyártását a Boeing, melyet a csökkenő kereslettel indokolt a társaság. Mind az utasszállítók, mind az légiszállítmányozó cégek kisebb mennyiségben vásároltak az utóbbi időben az óriásgépekből. A cég részvényei nem reagáltak negatívan a bejelentésre, 2 százalékot emelkedtek a pénteki kereskedésben.

Korábban két 747-8 típusú Jumbo Jet óriásgépet gyártott havonta a Boeing, amely a világ egyik legismertebb gépének számít. Gyártásának visszafogásával átlagban havi 1,75 repülő fog elkészülni, ami éves szinten 21 darabot jelent. A vállalat közleményében úgy nyilatkozott, hogy ettől a lépéstől nem várnak jelentős hatást a cég eredményére vonatkozóan.

Forrás: [origo]

Az olyan négy motoros gépek, mint amilyen a 747-8-as típus, vagy az Airbus A380 népszerűsége nagymértékben csökkent, mert a légitársaságok inkább a legnagyobb két motoros repülőket választják.

A Boeing április elején kapott egy 4 milliárd dollár értékű megrendelést 18 darab 787-es leszállítására a British Airways anyavállalatától, míg március közepén a Ryanair írt alá szerződést a céggel 175 darab 737-es gép megvételéről 15,6 milliárd dollár értékben.

A Boeingnek jelenleg 110 darab, nagyjából 700 millió dollár értékű megrendelése van óriásgépére vonatkozóan, amiből már 46 darabot le is szállított a társaság.

A vállalat továbbra is figyelemmel kíséri majd a piaci állapotokat, és ha kell reagálni fog a változásokra. A globális légiszállítmányozási piacon a hosszú távú átlagnak megfelelő növekedést vár a társaság 2014-ben is, így arról az oldalról nem valószínű a kereslet növekedése.

A Boeing árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]