Meglepően népszerűtlen a McDonald's a fiatalok körében

g
Vágólapra másolva!
Minimális a McDonald's népszerűsége az amerikai fiatal korosztályban a BrandIndex felmérése alapján. A korábban gyakran emlegetett probléma így mára valósággá vált, melyet a McDonald's vezetése is érzékelt, mikor a Subway népszerűségét kívánta elérni az új McWrap szendvicsek bevezetésével, célzottan a fiatal korosztály igényeire szabva azokat. A kedvezőtlen fogyasztási trendekre a vállalat a feltörekvő piaci terjeszkedéssel reagált, aminek hatására egyébként a részvények árfolyama is újabbnál újabb magasságokba kapaszkodik.
Vágólapra másolva!

Nem vonzó a McDonald's Amerikában a fiatal korosztály számára, derült ki a BrandIndex felméréséből. A cég két korcsoportra is elvégezte a kutatást, a 35 év felettieknél a McDonald's a negyedik, míg a 18-34 éves korosztályban csupán a 17. helyet foglalta el a gyorséttermek körében. Különösen fájó pont lehet a cég számára, hogy a 35 év feletti korcsoportban előttük szereplő Subway, Wendy's és Pizza Hut a 18-34 éves korosztályban is az első ötben található.

Forrás: [origo]

A BrandIndex felmérésében a fogyasztókat arról kérdezik meg milyen híreket hallott az adott márkákról, akár pozitív, akár negatív hírről van szó. Figyelembe veszik továbbá azt is, hogy a fogyasztó milyen úton jutott az adott információhoz.

Az élen mindkét kategóriában a Subway végzett, az amerikai gyorsétterem lánc sikereit pedig a McDonald's is megirigyelte. A cég legújabb terméke, a McWrap eléggé erőteljes Subway koppintásnak tűnik, melynek jelentőségét a vállalat belső dokumentumai is kiemelik "Ha nem lenne McWrap, fogyasztóink legalább 22 százaléka váltana a Subway-re". Kérdéses azonban, hogy az ízben és kalóriában is testre szabható "Subway-gyilkos" McWrap mennyire tudja elnyerni a fiatalabb fogyasztók elismerését.

Némi vigasz lehet a McDonald's számára, hogy a felmérés csak az USA fogyasztóira vonatkozott, mely a vállalat árbevételének egyre kisebb mértékét adja.

Forrás: [origo]

Az árfolyam egyelőre nem érezte meg a McDonald's "elöregedő" vásárlóközönségét, az utóbbi hónapokban komoly emelkedésben van.

A McDonald's árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]