Vágólapra másolva!
Ázsiában a főbb indexek többsége emelkedni tud, amit a hongkongi tőzsde vezet 1 százalék feletti erősödésével. A japán jen továbbra is a 99-es szint felett tartózkodik a dollárral szemben, a Nikkei pedig 0,8 százalékkal halad felfelé.Tegnap Amerikában a kereskedés végére elfogytak a pluszok és az indexek kisebb csökkenéssel zártak. Ma a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma érkezik, mint fontos makroadat, valamint tovább folytatódik a jelentési szezon, 62 S&P 500 komponens cég teszi közzé negyedéves számait.A határidős indexek alapján Nyugat-Európában minimális mínuszban nyithatnak a tőzsdék. A kontinensről fontosabb makroadat ma nem lát napvilágot.
Vágólapra másolva!

Többségében pluszok vannak Ázsiában

Az ázsiai tőzsdéken is jó hangulat uralkodott a csütörtöki kereskedés során, amit elsősorban az okozhatott, hogy a befektetők azt várják, a központi bankok tovább folytatják laza monetáris politikájukat.

A legtöbb vezető ázsiai index emelkedni tud, amit a hongkongi Hang Seng vezet 1,1 százalékos erősödésével. A Shanghai Composite 0,3 százalékos mínuszban tartózkodik, míg a japán Nikkei 0,9 százalékkal halad felfelé, amivel újra ötéves csúcsok közelébe került. Akadnak azonban rosszul teljesítő cégek is a japán parketten.

Forrás: [origo]

A Nintendo közel 6, míg a Canon már 7 százalékkal zuhan, mivel mindkét cég csalódást keltő eredményeket közölt. Azért is meglepő a két negatív eredmény, mivel a piaci elemzők azt várták, hogy a gyenge jen miatt komolyan növekedhetnek a japán vállalatok bevételei. A japán jegybank holnap tartja kamatdöntő ülését, ma a jen némileg erősödik, a dollárral szembeni árfolyama 99,3-nál jár.

A dél-koreai Kospi tőzsdeindex 0,4 százalékkal emelkedik, mert a vártnál gyorsabb 0,9 százalékos gazdasági növekedésről számolt be Dél-Korea. Ausztráliában ma szünetelt a kereskedés.

A Canon árfolyama (Tokió)

Forrás: [origo]

Elfáradtak nap végére az amerikai tőzsdék

Az utolsó órában gyengültek el az amerikai tőzsdeindexek, ami miatt a két nappal korábbi záróár körül fejezték be a napot. A gyengélkedésben a vártnál rosszabb makroadat játszhatta a fő szerepet. A márciusi tartós cikkek rendelésállománya 5,7 százalékkal csökkent a várt 3 százalékkal szemben.

Forrás: [origo]

Tízből hét S&P 500 szektor tudott tegnap emelkedni, a legjobb formában a nyersanyagkapcsolt részvények, illetve az energia szektor képviselői voltak. Az alapvető fogyasztási javakat és a távközlési cégeket viszont kerülték. Utóbbiak 2011 augusztusa óta a legnagyobb esést szenvedték el, ami főként az 5 százalékot eső AT&T-nek tudható be.

Forrás: [origo]

Közel 10 százalékot zuhant piaczárás után a tegnap jelentő Zynga. A Facebook játékok fejlesztésével is foglalkozó szoftvergyártó ugyan az elemzői várakozásokhoz képest magasabb egy részvényre jutó nyereséget ért el, de az árbevétele elmaradt attól. A társaság 3-4 centes részvényenkénti veszteséggel számol a második negyedévben, miközben a piac csak 1 centes mínuszra számított, ráadásul a várt 260,1 millió dollár helyett csak 225-235 millió dollár lehet az árbevétel.

5 százalékot zuhant a Qualcomm árfolyama a gyorsjelentést követően. A chipgyártó az elemzői várakozásokkal megegyező negyedévet zárt. A vállalat szerint 5,8-6,3 milliárd dollár körül alakulhat a következő negyedévi árbevétel, míg az egy részvényre jutó profit 80-88 cent lehet. Előbbi esetében 5,88 milliárd dollárra számítanak a szakértők, utóbbinál viszont 87 centre.

90 centről 1 dollárra emelte a negyedéves osztalékfizetését a Chevron. Nem volt egyedül a lépéssel az olajmamut, mivel az Exxon Mobil is hasonló lépést hajtott végre, 57 centről 63 centre tornázza fel a negyedéves kifizetését. Igaz, az Exxon esetében 65 centes értéket vártak a Bloomberg által megkérdezett elemzők.

100 milliárd dollárt adhat a Verizon Communications a Verizon Wireless 45 százalékáért a Reuters értesülései szerint. A Verizon Communications a Vodefone-tól venné meg a részesedést. Már korábban is pletykáltak a piaci szereplők hasonló ügyletről, de most a források szerint egyre nagyobb az esély a hivatalos ajánlattételre. A Verizon igazgatósága jövő héten tárgyalhatja meg az ügy részleteit.

Ma 62 S&P 500 komponens számol be előző negyedéves teljesítményéről. A piacnyitás előtt jelentők között lesz többek között a ConocoPhillips és az Exxon Mobil. Piaczárás után pedig az Amazon, a UPS és a Starbucks jelent. Emellett érkezik ma még a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma a tengerentúlról.