Vágólapra másolva!
Jól tartotta ma magát a BUX, bár az első helyet végül nem sikerült megszereznie a régiós börzék között, valamint emelkedését is csak az OTP-nek köszönheti. A euró árfolyama nap végére 297,5 közelébe csúszott vissza.Veszítettek lendületükből a nyugat-európai piacok, nap végére pedig a német DAX index erőteljesen mínuszba is fordult.Eközben Amerikában nincs határozott irány, a főbb indexek tegnapi zártóértékük közelében mozognak.
Vágólapra másolva!

Az OTP mentette meg a BUX-ot

A régiós piacok közül bár valamennyi növekedéssel fejezte be a mai kereskedést, közülük számottevő emelkedésre csak a BUX és az osztrák ATX volt képest, előbbi az OTP, utóbbi az Erste növekedésének köszönhetően.

Forrás: [origo]

A hazai blue-chipek közül az OTP egyértelműen a nap legjobbja volt, több mint 4 százalékos emelkedésével a napi maximumán zárt, és a BUX elsőszámú húzóerejének bizonyult. A többi főbb papír ezzel szemben a nap elején lévő emelkedését is elveszítette, a Magyar Telekom például vaskos mínuszba csúszott át, köszönhetően a mai napon érkezett kedvezőtlen hírek hatására.

Forrás: [origo]

Újabb történelmi mélypontra süllyedt a 3 hónapos DKJ aukciós átlaghozama, a 4,4 százalékos hozam 2 bázisponttal alacsonyabb, mint a tegnapi másodpiaci hozam, míg a múlt heti aukciós átlaghozamot 28 bázisponttal múlja alul. A kibocsátó ismét 50 milliárd forint értékű csomagot hirdetett meg értékesítésre, melyet a több mint háromszoros lefedettség ellenére nem emelt meg.

Ma nem mutat jelentősebb kilengéseket az EURHUF árfolyama. Délelőtt a forint egészen a 298-as szintig gyengült az euróval szemben, ezt követően azonban egy rövid időre 297 alatt is járt.

Az EUR/HUF árfolyama

Forrás: [origo]

Csökkent az lendület Európában

Valamelyest mérséklődtek a pluszok az európai piacokon, a nap végére a DAX és a francia CAC40 index is a negatív tartományba csúszott.

Forrás: [origo]

Jól teljesítettek ma a bányászati cégek, a BHP Billiton 3,2, a Rio Tinto árfolyama pedig már közel 5 százalékkal emelkedett ma, ami főleg a réz árának növekedéséből származik.

Szintén jól teljesítettek ma a nagy európai bankok, a Deutsche Bank 2,8 százalékos, míg az angol Barclays 2,8 százalékos növekedést tudott felmutatni.

Több mint 1 százalékot emelkedett ma a Tesco árfolyama, miután piaci információk szerint Warren Buffett, a jelenlegi 5 százalékról akár 10 százalékosra is növelheti részesedését a kiskereskedelmi cégben. Az omahai bölcs "ajánlása" jó ómennek tűnik a vállalat számára, és 378 pennys árfolyamig repítette a papírokat.

Nincs határozott irány Amerikában

A tegnapi záróértékük közelében mozognak az amerikai indexek, egyedül a Russell 2000 lóg ki a sorból, ahol már 0,25 százalékos mínusz keletkezett.

Forrás: [origo]

Felemás képet festenek a S&P 500 szektorai is, melyek közül 5 emelkedésben, 5 pedig csökkenésben van. Legjobban a nyersanyag szektor képviselői, legrosszabbul pedig a cikikus fogyasztási javakat előállító vállalatok részvényei szerepelnek, de nagyon mozgás egyik komponensben sem található.

Forrás: [origo]

13 százalékos mínuszban van a JC Penney árfolyama a hagyományos kereskedés előtti órákban. A cég tegnap jelentette be, hogy megválik Ron Johnson vezérigazgatótól. A részvény 6,7 százalékos mínusszal reagált a bejelentésre, pedig 13 először százalékos pluszban is volt a részvény.

A JC Penney árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]

Nem emel bért spanyolországi gyárában a General Motors az elkövetkezendő két évben, így megmaradhat a zaragozai gyár és nem kell tömeges elbocsátásoktól tartani a 25 százalékos munkanélküliséggel küzdő országban. A GM tegnap jelentette be, hogy 500 embert küld el ausztráliai üzemeiből, mert az ausztrál dollár elmúlt időszaki erősödése következtében az egyik legdrágábban működő helyszínné vált az ország.

Közel felére kellene csökkentenie eszközvásárlási programját a Fed-nek, véli a Blackstone. A kockázati tőkealap szerint a program nagymértékben torzítja a tőkekihelyezési döntéseket a gazdaságban, melyek inflációt gerjeszthetnek.