Offenzívát indít az Audi a trónért

Vágólapra másolva!
Hamarabb dobná piacra legújabb csúcsmodelljét az Audi, hogy ezzel is közelebb kerüljön legfőbb riválisához, a BMW-hez az eladott luxusautók számát tekintve. A közel 32 millió forintos RS6 Avant várhatóan tovább növeli majd az Audi részarányát a Volkswagen csoport teljes nyereségében.
Vágólapra másolva!

Hamarabb mutatná be új luxusautóit a német Audi, főleg a közel 108 ezer eurós (jelenlegi árfolyamon 32 millió forintos) RS6 Avant bevezetése lenne fontos a vállalatnak, hogy csökkentse lemaradását a luxusautók piacán vezető BMW-hez képest. Az első negyedévben 381 ezer autót adott el a BMW, a Volkswagen csoportba tartozó Audi pedig "csupán" 12 ezerrel van lemaradva a német gyártó mögött.

Az RS modelleket az Audi két éve vezette be a piacra, a mostani modell azonban magasabb lóerejének, és számos egyéb extrájának köszönhetően háromszor annyiba fog kerülni, mint az RS alapmodell. Ezzel egyértelmű célja az Audinak, hogy továbbnövelje árbevételét, melynek feltételezésére jó oka lehet a gyártónak, hiszen globális autóértékesítések számát tekintve épp a luxusautók azok, ahol a legjobb teljesítményt mutatja a piac.

Forrás: [origo]

A Volkswagen számára pedig különösen jövedelmező lehet minden egyes Audira fordított euró, ugyanis a cégcsoport tavalyi 11,5 milliárd eurós nyereségének közel felét az Audi adta, ami az árbevételből elért kevesebb mint 20 százalékos részesedésének függvényében figyelemreméltónak tekinthető.

Forrás: [origo]

Az értékesítési vezető, Luca de Meo által tett bejelentés hatása a részvénypiacokon sem maradt el, a Volkswagen árfolyama kisebb ugrással kezdte meg hétfőn kereskedést, 1 százalékos pluszt ért el a nyitást követően.

A Volkswagen árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]