Nagyot menetelt az ezüst és a réz

Vágólapra másolva!
Kitartott a jó hangulat az árupiacokon, a Standard & Poor's GSCI index 0,8 százalékkal került feljebb. A gyengülő dollár is támogatta a vevőket, így szépen teljesítettek az ipari fémek és a nemesfémek, emelkedett az olajpiac, de harmadik napja esik a földgáz ára.
Vágólapra másolva!

A vártnál alacsonyabb kínai infláció jót tett az ipari növekedés által befolyásolt nyersanyagpiaci termékeknek. A fogyasztói árindex 2,1 százalékkal emelkedett márciusban a várt 2,5 százalék helyett, ami enyhítette a kínai monetáris politika szigorításával kapcsolatos félelmeket. Az amerikai gyorsjelentési szezont hagyományosan nyitó Alcoa első negyedéves számai is segítették az ipari fémeket. A réz teljesített a legjobban, 2,1 százalékot emelkedett, amely január 2-a óta a legnagyobb ütemű erősödés.

Réz árfolyama

Forrás: [origo]

Az arany egyhetes csúcsára mászott, de ennél is jobban teljesített az ezüst, amely 2,7 százalékot rallyzott. A nemesfémek mind egy irányba mozdultak, a platina 1, míg a palládium 0,4 százalékkal került feljebb.

Ezüst árfolyama (dollár/uncia)

Forrás: [origo]

Az olajpiac is jól teljesített, a WTI crude két hete nem látott mértékben, közel egy százalékkal izmosodott. Mivel a brent ennél is nagyobb mértékben 1,5 százalékkal lépett feljebb, így ismét távolodott a két olajfajta ára egymástól.

Végre magára talált a kukorica, az elmúlt másfél hét 100 centes zuhanása után 1,7 százalékot tudott erősödni. A szója is jól szerepelt 1,3 százalékkal lépet feljebb. Fél százalékot csökkent viszont a búza, érdekes módon megint ellentétesen mozdult a kukoricához képest.

Kukorica árfolyama

Forrás: [origo]

A narancslé másfél százalékot izmosodott arra a pletykára, hogy a mezőgazdasági minisztérium csökkenteni fogja a floridai termésre vonatkozó becslését. A kakaó folytatta az emelkedését 1,2 százalékkal került ismét távolabb a nemrég ütött lokális mélypontjától. Az arabica is folytatta a tegnap már említett korrekcióját és süllyed vissza a 2 és fél éves mélypontjára...

Narancslé árfolyama

Forrás: [origo]