Nagy eséssel kezdhet a Nyomda

Vágólapra másolva!
Pénteken lehetett utoljára ANY Biztonsági Nyomda részvényeket vásárolni a tőzsdén a tavalyi év után járó osztalék reményében. Részvényenként 44 forint üti a tulajdonosok markát, ami egyben azt is jelenti, hogy ezzel megegyező mértékű áresésre kell felkészülni a mai tőzsdei nyitást követően. Közel 9 százalékos lejtmenetet indokol az osztalékszelvény lekerülése a részvényről.
Vágólapra másolva!

Ma már a papíronkénti 44 forintos osztalék nélkül forognak az ANY Biztonsági Nyomda részvényei a tőzsdén, így a tankönyvi példa szerint ennek megfelelő mértékű áreséssel indulhat a hét a vállalat piacán. A gyakorlatban persze ettől akár el is térhet a tényleges árváltozás mértéke, de a 9 százalék körüli esést nem fogja tudni érdemben elkerülni a részvény.

Az osztalékfizetés rendjének értelmében szerdán kell a részvénykönyvben szerepelnie annak, aki a tavalyi év után járó osztalékból szeretne részesedni. A papírokat viszont már pénteken meg kellett vásárolni, mert a tőzsdén az elszámolás három napot vesz igénybe. Az osztalékok kifizetésére ezt követően május másodikán kerül majd sor.

Az ANY Biztonsági Nyomda árfolyama (Ft)