Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek csökkenése után fontos támaszhoz érkezett a Beiersdorf részvényeinek árfolyama, ahol szűk stop szinttel akár megfontolásra is érdemes a papír, hiszen hosszabb távon töretlen az emelkedés.
Vágólapra másolva!

Történelmi csúcs közeléből korrigált vissza az emelkedő trendvonalhoz a Beiersdorf árfolyama a frankfurti tőzsdén, de az elmúlt héten így is felülteljesítette a 3,7 százalékot süllyedő DAX indexet. A mostani szinteken meglátásunk szerint érdemes próbálkozni a részvénnyel, bízva az emelkedő trendvonal támasz funkciójában. A veszteséget minimalizáló stop szintünket (a trendvonalhoz igazítva és folyamatosan emelve), jelenleg 67,70 eurónál határozhatjuk meg. Az emelkedés útjában a 21 napos mozgóátlag (70,24 euró) és a történelmi maximum (73,45 euró) állhat.

A több mint 130 éve alapított Beiersdorf első sikerterméke a ma is használatos sebtapasz volt, Paul Carl Beiersdorf alapító találmánya. Jelenleg főként a Hansaplast sebtapaszairól és Nivea testápolóiról ismert. A milliárdos vagyonnal rendelkező Herz család (Tschibo, Eduscho, Reemstma) a Maxingvest társaságon keresztül 50,5 százalékot birtokol a vállalatban. Az amerikai Procter & Gamble már régóta felvásárolná egyébként a hírek szerint, legelőször 2003-ban tett erre kísérletet. A Herz család akkoriban 31 százalékkal rendelkezett, az Allianz 43,6 százalékkal, a Claussen-család pedig 10 százalékkal alkották a fő tulajdonosi kört, a P&G-nek viszont nem sikerült odaférkőznie. Az amerikai cég vezérigazgatója legutóbb 2010-ben tett utalást a felvásárlásra, a Herz család viszont nem kívánt megválni a tulajdonrészétől.

A leginkább 1-6 hónapos időtávon kereskedő befektetőknek ajánott napos grafikonon január közepén jelent meg vételi jelzés (kék kör). Érdekesen alakult az árfolyam a 2012. évi eredmény közlése után, mert a számok ugyan elmaradtak a várakozásoktól, és a részvény nagy mínusszal nyitott (-3 százalék), de a csalódást keltő adatok ellenére folyamatosan emelkedett és pluszban tudott zárni. Sőt, az utána következő napokban tovább erősödött, jelezve a trend erősségét.

A kibontakozó intenzív árfolyam növekedést követően, érte el történelmi maximumát 73,45 eurós árfolyamon. Az utóbbi napokban egy jelentősebb korrekció szakította meg az emelkedést, így az árfolyam visszatért a kék vonallal jelzett emelkedő trendhez.

A Beiersdorf napi árfolyama (euró)



A hetes grafikonon (ennek követése inkább 0,5 -2 éves időtávon kereskedőknek ajánlott) 2011 decemberében, a piros színnel jelzett csökkenő trendvonal átlépésekor kaptak vételi jelzést 43 eurós árfolyamnál a hosszabbtávon gondolkodó befektetők. Jó döntésnek bizonyult itt beszállni, mert az emelkedő trend azóta is töretlen, a stop szint (folyamatosan az alsó kék trendvonalhoz igazítva) jelenleg 65 eurónál tart.

A Beiersdorf heti árfolyama (euró)